Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Jacinda Ardern după atacul sângeros asupra a două moschei: Aceasta va fi una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeeelande (video)

ABC News
jacinda ardern

Poliţia neozeelandeză anunţă existenţa mai multor victime în urma unor incidente armate la două moschei din Christchurch, anunţă BBC. Conform presei locale,  este vorba despre moscheile Al Noor Mosque, din centrul oraşului şi Linwood Masjid. Într-o conferinţă de presă, comisarul de poliţie Mike Bush a anuţat că este vorba despre un număr semnificativ de victime şi că au fost reţinuţi trei bărbaţi şi o femeie şi că nu crede că mai sunt şi alte persoane implicate. Presa locală vorbeşte despre zeci de victime.

Vezi și: Anchetă MONSTRU la Facebook - Procurorii americani investighează tranzacțiile de date ale companiei (New York Times)

Comisarul de poliţie  Mike Bush a confirmat iniţial că o persoană a fost reţinută, dar că nu se ştie dacă şi alte persoane au fost implicate în atacuri.

Martorii au declarat presei locale că au fugit pentru a se salva şi că au văzut persoane rănite la moscheea Al Noor. Conform Reuters, ei au relatat că au văzut un bărbat în ţinută de camufaaj, cu o armă automată, trăgând la întâmplare.

Vezi și: Ripostă puternică a armatei israeliene în Fâșia Gaza după ce rachete palestiniene au lovit Tel-Aviv

Autorităţile au recomandat închiderea temporară a tuturor moscheilor. De asemenea, au fost închise toate şcolile din  Christchurch.

Într-o declaraţie, premierul Jacinda Ardern a declarat că nu se cunosc detalii.

"Dar vă pot spune că aceasta va fi una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeeelande", a spus Ardern, adăugând că ceea ce s-a întâmplat este "un act de violenţă ieşit din comun şi fără precedent".

Potrivit statisticilor guvernamentale, doar 1% din populaţia Noii Zeelande sunt musulmani, ceeea ce reprezenta mai puţin de 50.000 de persoane în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.