Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul unui oraș ucrainean la 150 de km de România: 'Dacă va fi un atac, va fi unul aerian. Se iau măsuri să opunem rezistență inamicului'

Ivano-Frankivsk

Primarul oraşului ucrainean Ivano-Frankivsk, Ruslan Marţinkiv, şi-a exprimat temerea, sâmbătă, că localitatea pe care o administrează ar putea fi, în continuare, ţinta atacurilor aeriene ale armatei ruse.

El a declarat, pentru AGERPRES, că, deşi există riscul unor atacuri din partea Rusiei, populaţia este pregătită să opună "maximă rezistenţă inamicului".

"A fost bombardat de trei ori Aeroportul din Ivano-Frankivsk şi, din această cauză, credem noi că, dacă va fi un atac, va fi unul aerian, de genul celor care au mai avut loc în Ivano-Frankivsk, Liov şi în alte zone. Se iau multe măsuri pentru a crea în oraşul Ivano-Frankivsk un climat de linişte şi, pe cât se poate, să opunem maximă rezistenţă inamicului", a afirmat Marţinkiv.

Primarul a arătat că, în prima săptămână de la declanşarea războiului din Ucraina, economia oraşului a fost puternic afectată, majoritatea companiilor de aici încetându-şi activitatea.

"În prima săptămână, o mare parte din societăţi au fost închise, însă la sfârşitul primei săptămâni de război am avut discuţii cu aceste societăţi şi majoritatea şi-au reluat activitatea. 90 - 95% din economia din Ivano-Frankivsk funcţionează. Din diferite motive, 5 - 7% din firme nu mai funcţionează. Chiar dacă aceste întreprinderi nu îşi vor relua activitatea, sperăm ca celelalte societăţi care vin în Ivano-Frankivsk din zonele afectate vor compensa pierderile", a adăugat edilul.

Şeful administraţiei din Ivano-Frankivsk susţine că peste 30 de firme din regiunile afectate de război şi-au manifestat intenţia de a se reloca în oraşul său.

"Sunt companii IT, care caută birouri pentru desfăşurarea activităţii. 30 de firme deja şi-au confirmat prezenţa în Ivano-Frankivsk. Unele deja au ajuns, altele sunt pe cale de a ajunge", a precizat Ruslan Marţinkiv.

Oraşul Ivano-Frankivsk, situat în Vestul Ucrainei, are o populaţie de peste 250.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.