Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în televiziune: prezentatorii de emisiuni ar putea deveni istorie - VIDEO

X

În 2024, va fi lansată o nouă rețea globală de știri, Channel 1, care renunță complet la prezentatori umani în favoarea inteligenței artificiale (IA). Aceasta va colecta reportaje de la "surse de încredere" din întreaga lume, transformându-le în știri complet narate, găzduite și editate. Conținutul va fi prezentat sub forma unui post de televiziune personal, organizat în funcție de preferințele utilizatorilor și însoțit de filmări și imagini de la evenimentele respective.

Dincolo de personajele în sine, canalul TV Channel 1 „este posibil chiar să se creeze imagini de la evenimente în care camerele de luat vederi nu au putut surprinde acțiunea.

Este același mod în care o schiță din sala de judecată nu este o reprezentare literală a evenimentelor reale, dar poate totuși să ofere informații importante sau nuanțe unui reportaj de știri.”

Pe lângă crearea de secvențe video și imagini care să însoțească reportajele, IA poate fi folosită pentru a traduce rapoartele martorilor oculari în orice limbă, cu mișcările corespunzătoare ale buzelor și cu păstrarea caracterului vocal al vorbitorului original. IA-ul poate adăuga, de asemenea, propria analiză.

Programul TV, susținut de IA, va fi capabil să extragă contextul relevant din știrile de la bursă și din alte fluxuri de date în direct.

Într-un videoclip de 21 de minute, Channel 1 se prezintă și oferă un exemplu de reportaj de știri, completat cu muzică de fundal, suprapuneri și imagini de știri adecvate.

Channel 1 va începe cu programe de știri zilnice, „pentru țări și limbi din întreaga lume”, dar își va atinge potențialul maxim odată ce va începe să facă prezentări personalizate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Va aduce povești adaptate gusturilor tale personale, preluate de la giganți ai știrilor precum Reuters și Associated Press, și reambalate cu informații de ultimă oră, în funcție de momentul exact în care alegi să le urmărești.

 

Prezentatorii virtuali arată încă artificial

Dincolo de planurile fascinante ale celor de la Channel 1, un lucru este evident. Tehnologia încă mai are mulți pași de făcut până să creeze o imagine realistică. În clipul video de prezentare, prezentatorii virtuali dau încă senzația de fals, de artificial, fapt care se simte atât în expresiile faciale cât și în modul în care vorbesc.

Gurile prezentatorilor IA sunt sincronizate destul de bine cu vocile lor și, chiar dacă unele dintre mișcările mâinilor sunt repetitive, distrag atenția și nu sunt sincronizate cu ceea ce spun, aceste lucruri se vor îmbunătăți pe măsură ce tehnologia se va dezvolta.

Cert este că, în viitor, pare că nu va exista nicio modalitate ca o redacție de știri condusă de oameni să concureze pe termen lung cu un sistem care poate furniza astfel de știri personalizate, atât de rapid și cu actualizări și informații de ultimă oră.

Va fi nevoie în continuare de reporteri umani pe teren care să capteze imagini și să scrie despre lucruri, dar restul procesului va fi digitalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.