Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate oficiale parțiale ale referendumurilor din Ucraina - Anunțul rușilor după numărarea a aproape 30% din voturi

TASS
referendum ucraina

Primele rezultate ale referendumului din provinciile ocupate de ruși în Ucraina arată că peste 96% dintre cei care s-au prezentat la vot au optat pentru aderarea la Rusia, potrivit Sky News.

Majoritatea covârșitoare a locuitorilor din regiunile ucrainene ocupate au votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit agenției ruse de știri de stat RIA, citate de Sky News.

Astfel 97,83% au votat pentru intrarea LNR în Rusia la secțiile de votare deschise pe teritoriul rus (pe baza rezultatelor prelucrării a 21,11% din procesele verbale), pentru intrarea DNR - 98,35% (pe baza rezultatelor prelucrării a 22,48% din procesele verbale), a regiunii Zaporojie - 97,79% (după prelucrarea a 29% din procesele verbale) şi a regiunii Herson - 97,05% (după prelucrarea a 28% din procesele verbale).

Așa-numitele referendumuri au fost organizate în patru regiuni din Ucraina aflate în prezent sub control rusesc, în încercarea de a legitima zonele ocupate.

Atât Occidentul, cât și Ucraina au denunțat voturile ca fiind un simulacru și au apărut rapoarte potrivit cărora ucrainenii au fost obligați să voteze alipirea sub amenințarea armelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.