Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a cerut Mongoliei să treacă la plăți în ruble

rubla

Conducerea Federației Rusie vrea ca Mongolia să treacă la decontări directe în monede naționale - ruble și tugrik, a declarat vineri șeful Republicii ruse Buriatia, Alexei Tsydenov, la forumul Rusia-Mongolia, scrie Interfax.

"Problema care se ridică astăzi se referă la decontările reciproce în monede naționale fără utilizarea dolarului sau a euro. Aceasta este cea mai presantă problemă și rezolvarea ei va crește brusc activitatea economică între țările noastre”, a spus el.

Potrivit acestuia, Mongolia va oferi decontări directe în moneda națională „cu o rată destul de stabilă, fără speculații din partea instituțiilor financiare individuale” și va aștepta un răspuns.

Există cazuri în care mărfurile din Rusia sunt livrate în Mongolia cu întârziere la plată din cauza lipsei posibilității de decontări, a menționat șeful Buriatiei. Potrivit acestuia, datoria pentru astfel de livrări se acumulează, dar livrările în sine nu se opresc.

"Antreprenorii din Mongolia spun că există dificultăți în transferul de fonduri către Federația Rusă pentru mărfuri importate. Vedem că avem nevoie să rezolvăm problemele legate de mecanismul de plată dintre țările noastre", a declarat secretarul de stat al ministerului la același forum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.