Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii sunt îndemnați să participe într-un număr masiv la funeraliile opozantului Navalnîi

reuters.com

Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, i-a îndemnat joi pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două săptămâni de la moartea în circumstanţe obscure a acestuia în închisoare, în Arctica, scrie news.ro.

”Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Această (frază) este urmată de obicei de «toţi cei care-l cunosc pe Aleksei ştiau ce fel de om era, vesel, curajos şi cinstit», iar asta este bineînţeles adevărat”, a declarat fosta colaboratoare a opozantului defunct.

Elogii la adresa principalului opozant al lui Vladimir Putin

Ea a salutat personalitatea celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin. ”El era deschis, nu se ascundea de pericol şi nu încerca să semene cu altcineva”, a declarat aceasta.

”Era sincer şi curajos, el spunea adevărul”, a continuat fosta asistentă a lui Aleksei Navalnîi, evocând ”o adevărată pierdere personală pentru fiecare dintre noi şi este foatrte dificil să trăim cu acest lucru”.

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la ora locală 14.00 (13.00, ora României), într-o biserică din cartierul Mariino, în sud-vestul capitalei ruse, unde locuia opozantul împreună cu soţia sa Iulia Navalnaia şi copiii lor.

 

Înmormântarea urmează să aibă loc în cimitirul vecin, Borisovo.

Echipa opozantului rus a anunţat însă, joi, că serviciile funerare refuză să-i ducă trupul neînsufleţit până la biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.