Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Cristian Lungu (PMP) despre achiziția rachetelor Patriot: 'Un pas firesc, necesar care trebuia făcut încă din 2004, anul întrării României în NATO'

patriot

Senatorul Cristian Lungu salută adoptarea proiectului de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot, pe care îl consideră esențial în contextul geopolitic actual. „Pentru România, achiziționarea a şapte unităţi modernizate Patriot înseamnă întărirea securității naționale și regionale și contribuie în mod semnificativ la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, încheiat în urmă cu 20 de ani. Țara noastră se aliniază astfel unor state dezvoltate din lume, care au în dotare sisteme similare. Este unul dintre proiectele de lege pe care le-am votat fără rezerve”,a declarat senatorul Lungu.

Potrivit senatorului PMP, Armata este una dintre instituțiile esențiale, care, în cazul României, are nevoie stringentă să fie modernizată. „România este membră NATO. Ne-am angajat, prin Acordul politic naţional privind creșterea finanţării pentru Apărare, să alocăm anual 2% din PIB pentru armată. Consider, în acest sens, că achiziţionarea celor şapte unităţi modernizate Patriot constând în şapte seturi de radare, şapte staţii de control, 13 grupuri de antenă, 28 de staţii lansatoare, 56 de rachete Patriot MIM-104E, 168 de rachete Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) şi şapte generatoare de energie electrică EPP III reprezintă un salt calitativ esenţial în materie de dotări, respectiv, de modernizare a Armatei”, a adăugat senatorul Vasile Cristian Lungu. El mai spune ca după alocarea la Ministerul Apărării Naţionale a 0.96% din PIB, exclusiv pentru programe de înzestrare, România a arătat că îşi onorează angajamentele pe care le are ca ţară membră NATO, dar şi ca partener strategic în Parteneriatul cu SUA.

Legea privind achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost promulgată luni de preşedintele României, Klaus Iohannis, după ce a fost adoptată în cele două camere ale Parlamentului săptămâna trecuta. Săptămâna aceasta va fi semnat contractul de achiziţie a sistemelor de rachete Patriot, iar în aceeaşi şedinţă a Guvernului s-ar putea aproba programul de înzestrare cu transportoare blindate 8x8 Piranha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.