Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spațiul aerian deasupra Italiei, închis după un incendiu uriaș la cel mai mare producător de stații de încărcare pentru mașini electrice / VIDEO

incendiu Bolzano, Italia

Un incendiu de proporții a izbucnit în zona artizanală Piani din Bolzano, Italia. Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei locale 9.15 (8.15, ora României). A fost incendiat sediul companiei Alpitronic, care produce stații de încărcare pentru mașini electrice. Spațiul aerian a fost închis. Incendiul a provocat un nor mare de fum negru.

 

Un incendiu a izbucnit în jurul orei locale 9.15 la Bolzano (8.15, ora României). Compania Alpitronic, care produce stații de încărcare a mașinilor electrice, a luat foc. Sediul acesteia se află în zona meșteșugărească Piani, în apropiere de Depozitul General. O coloană uriașă de fum s-a ridicat deasupra orașului și este clar vizibilă din videoclipurile și imaginile realizate la fața locului.

Deocamdată, dinamica rămâne de stabilit, dar pompierii din Bolzano și din împrejurimi s-au deplasat de urgență la fața locului. Un liceu din apropiere a fost evacuat pentru a asigura siguranța personalului și a elevilor care se aflau în clasă în acel moment.

Întreaga fabrică a Alpitronic, o companie care produce stații de încărcare pentru mașini electrice, este în flăcări. Fabrica se află în Via di Mezzo ai Piani, iar incendiul, potrivit primelor informații, a izbucnit într-o zonă în care se desfășoară lucrări de renovare. Flăcările s-au răspândit rapid, dar nu au fost implicate persoane. Spațiul aerian deasupra orașului a fost închis. Pompierii lucrează la stingerea incendiului.

Pompierii sfătuiesc populația să țină ușile și ferestrele închise și să oprească sistemele de aer condiționat. din cauza condițiilor meteo actuale, spun ei, norul de fum "se ridică pe verticală" și, prin urmare, nu ar reprezenta un pericol imediat, dar ar putea provoca probleme respiratorii pentru persoanele fragile și pentru cei care locuiesc în apropierea companiei în flăcări.

Alpitronic, lider mondial în domeniu

 

Compania Alpitronic, cu sediul în Bolzano, este lider mondial în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice. Compania a fost fondată ca un start uè el 2009 de patru ingineri și în 2010 a depus primul brevet pentru un invertor cu comutare rezonantă, ceea ce a pus Alpitronic în contact cu industria aerospațială. Începând cu 2015, compania a crescut și s-a extins rapid.

În ultimii ani, a devenit lider în așa-numitele "hiperîncărcătoare" pentru încărcarea rapidă a mașinilor electrice. Potrivit datelor Camerei de Comerț, Alpitronic are peste 500 de angajați, dintre care o mare parte sunt implicați în dezvoltare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.