Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA aproape de descoperirea LEACULUI pentru DIABET - Care este metoda revoluţionară care s-ar putea dovedi viabilă şi la oameni

diabet

O nouă terapie cu celule stem dezvoltată de cercetători din Statele Unite a vindecat complet diabetul în testele realizate pe animale, potrivit 360medical.ro.

Diabetul este provocat de incapacitatea de a produce sau de a gestiona insulina în organism.

Un nou studiu, prezentat recent în publicația Nature Biotechnology, arată că noua terapie transformă celulele stem în celule beta care secretă insulină.

Citeşte şi: Jandarmeriţa bătută în 10 august 2018 a încercat să obţină 100.000 de euro pe seama materialelor mass-media - Instanţa i-a respins martorul

Metoda a fost dezvoltată de o echipă condusă de dr. Jeffrey Millman de la Universitatea Washington, iar în testele realizate pe șoareci, implantarea acestor celule a avut ca efect remisia completă a bolii.

“Șoarecii aveau diabet sever, cu niveluri ale glicemiei de peste 500 miligrame pe decilitru de sânge, ce pot fi fatale unei persoane. Când le-am injectat șoarecilor celule ce secretă insulină, nivelul de glucoză din sânge a revenit la normal în doar două săptămâni și a rămas așa în următoarele luni”, a explicat dr. Millman, citat de newatlas.com.

Insulina este produsă în mod normal de celulele beta din pancreas, însă acestea nu produc o cantitate suficientă la pacienții cu diabet. Afecțiunea este controlată prin injectarea de insulină în sânge.

Citeşte şi: Jandarmeriţa bătută pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi-a asumat o meserie cu astfel de riscuri, MOTIVUL pentru care a primit despăgubiri de 10.000 de euro

Însă în ultimii ani, cercetătorii au găsit metode de a converti celule stem umane în celule beta, care pot produce insulină în organismul pacienților.

În noul studiu, cercetătorii de la Universitatea Washington au îmbunătățit semnificativ metoda, care în teste anterioare s-a lovit de unele dificultăți.

Mai exact, în procesul de conversie a celulelor stem în celule beta, se produc unele erori, iar în rezultatul final apar atât celule beta, cât și celule de alte tipuri, care nu ajută la producerea de insulină.

“Ai nevoie de circa 1 miliard de celule beta pentru a vindeca o persoană de diabet. Însă dacă un sfert din aceste celule pe care le creezi sunt de fapt celule ale ficatului sau alte tipuri de celule, vei avea nevoie de 1,25 miliarde de celule în loc de 1 miliard, ceea ce face tratamentul cu 25% mai dificil”, a explicat Millman.

Citeşte şi: Colegul jandarmeriţei Nistor a jucat PING PONG cu pretenţiile din dosarul agresorilor până nu a mai primit NIMIC - Motivele judecătorului de caz

Metoda dezvoltată de echipa dr. Millman a reușit să înlăture aceste dificultăți prin țintirea scheletului celular, structura care dă formă celulei.

În acest fel, cercetătorii au reușit să producă în număr mai mare de celule beta și cu funcții ameliorate.

Cercetătorii urmează să testeze noua metodă la animale mai mari, înainte să treacă la realizarea unor studii clinice cu pacienți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.