Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au rămas fără șef la Pentagon: Donald Trump a anunțat înlocuirea ministrului Apărării, anchetat de FBI

Infowars
FBI Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi, într-o perioadă în care se înregistrează puternice tensiuni în Orientul Mijlociu, înlocuirea lui Patrick Shanahan la conducerea Pentagonului cu ministrul-adjunct al apărării însărcinat cu Forţele Terestre ale SUA, Mark Esper, informează AFP, dpa şi Reuters.

"Ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, care a făcut o muncă minunată, a decis să renunţe la procesul de confirmare (ca ministru deplin) pentru a consacra mai mult timp familiei sale", a notat Trump pe contul său de Twitter.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă criticile: Nu înseamnă că voi renunța

Potrivit cotidianului USA Today, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează, în cadrul procesului de confirmare, asupra acuzaţiilor de violenţă conjugală care datează din 2010 la adresa lui Shahanan, astăzi divorţat, informează agerpres.ro.

"Îi mulţumesc lui Pat (Patrick) pentru excelenta sa muncă şi îl voi numi pe secretarul armatei, Mark Esper, drept nou ministru interimar al apărării", a mai notat Donald Trump.

Citește și: Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

Fost numărul doi al Departamentului Apărării, Patrick Shanahan, 56 de ani, a fost numit ministru interimar după demisia neaşteptată a lui Jim Mattis la sfârşitul lui decembrie 2018, pe fondul profundelor dezacorduri cu Donald Trump, în special privind retragerea trupelor americane din Siria. Prin urmare, de la începutul anului Pentagonul nu a fost condus de un ministru confirmat de Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.