Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Război total pe procentele pierdute de PNL în sondaje

sah

A început o cursă contra cronometru pentru alegătorii pierduți de PNL de la începutul guvernării.

Surse din USR au relatat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că după preluarea guvernării de către PNL, în partid au început discuții despre o „clarificare doctrinară” în sensul ca partidul să își asume o orientare de centru-dreapta. Printre motive a fost dorința de a se evita orice asociere a USR cu zona de stânga unde se află PSD, acuzație care a venit în dese rânduri de la adversari politici dar și de la anumiți analiști.

Și mai important, cu bătaie lungă, a fost un plan ca USR să capteze electoratul de dreapta pe care PNL îl va pierde prin erodarea inevitabilă la guvernare.

În tabăra PNL, o parte din liderii partidului văd în USR un adversar mai periculos decât PSD în sensul că nucleul dur al votanților nu va merge niciodată spre urmașii lui Ion Iliescu dar ar putea să fie ademeniți de USR.

Surse din PNL au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că în partid s-a discutat că sub nicio formă procente pierdute de PNL în sondaje nu trebuie să ajungă la USR.

La PNL sunt nervi mari că uneori USR critică Guvernul mai mult ca PSD. Liberalii mai acuză USR-iștii că nu au vrut să intre la guvernare dintr-un calcul electoral cinic pentru ca acum să critice de pe margine.

În discuții interne, PNL-iștii mai acuză USR de alianțe mascate cu PSD în Parlament în cazul unor amendamente la legi. Liberalii mai spun că unele legi USR au trecut cu voturi PSD și că a început să fie deranjantă această situație pentru o viitoare colaborare PNL-USR.

De cealaltă parte, în USR mai mulți parlamentari și lideri locali s-au plâns și ei că liberalii ar face aranjamente punctuale cu PSD și că liberalii sunt „pesediști vopsiți în galben”.

Acuzațiile intre cele două partide sunt de așteptat să escaladeze pe măsură ce se apropie alegerile locale în toamna, cel mai probabil în luna septembrie.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.