Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune uriaşă înainte de noua rundă de negocieri: PNL 'fierbe' din cauza USR-PLUS (surse)

podul.ro
pnl usr

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR se reunesc joi, de la 13.30, la Vila Lac, într-o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei majorități și formarea viitorului guvern, pe fondul unor tensiuni majore între cele trei formaţiuni. Potrivit unor surse de la vârful PNL, liberalii au fost extrem de deranjaţi de atitudinea USR-PLUS din ultimele zile.

Un important vicepreşedinte PNL a declarat pentru STIRIPESURSE.RO vă liberalii au perceput comunicare agresivă a USR-PLUS nu doar ca un atac împotriva lui Orban, ci a întregului partid. "Dacă acceptăm un asemenea precedent, ne putem trezi că vor avea un drept de veto pe orice persoană, pe orice măsură", a explicat liderul PNL. În loc să-i slăbească poziţia lui Orban în partid, atacul USR-PLUS i-a unit pe liberali.

Un lider parlamentar PNL dezvăluie chiar faptul că mai mulţi liberali doreau să adopte o strategie războinică împotriva USR-PLUS, să răspunde practic cu aceeaşi monedă. "Au existat mai multe propuneri să ieşim şi noi cu o comunicare mai agresivă, să cerem ca Barna şi Cioloş să nu aibă nicio funcţie pentru să au obţinut un scor slab la alegeri", a previzat liderul PNL.

De cealaltă parte, surse din USR-PLUS afirmă că liderii alianţei sunt la fel de determinaţi să nu se lase "încălecaţi" de liberali, orice eventuală concesie majoră la început putând atrage după sine o serie de pretenţii în timpul guvernării comune.

PNL s-a prezentat joi negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante. Prima variantă este cu Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

USR PLUS susține că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta. Florin Cîțu sau Dacian Cioloș au susținerea Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.