Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni la guvernare: UDMR cere negocieri urgente cu PSD

TRAIAN BASESCU - CONSULTARI - UDMR
După UDMR a solicitat fonduri suplimentare pentru Ministerul Mediului, condus de Attila Korody, acum maghiarii solicită PSD să îi introducă cu adevărat la guvernare și în plan local, nu doar la nivel local.  Citește și: Scântei în coaliție – UDMR trage semnalul de alarmă: ”Nu se mai poate!” Potrivit preşedintelui UDMR, există judeţe unde lucrurile merg foarte bine între PSD și UDMR, dar există altele în care lucrurile stau foarte prost și au existat chiar declarații ”deranjante”, ale anumitor lideri ai PSD. 

'La nivel local diferă foarte mult. Şi la Satu Mare există o nuanţă extrem de importantă, dar aici cred că după alegeri trebuie reluat dialogul. Sunt judeţe unde lucrurile merg foarte bine, în alte judeţe lucrurile nu merg foarte bine, au rămas judeţe unde noi am rămas cu PDL-ul, sau municipii importante, sunt locuri unde PNL-ul a rămas cu PSD-ul. Din acest punct de vedere, după ce am intrat în coaliţie cu PSD-ul nu a existat o obligaţie ca la nivel local peste tot să reluăm coaliţiile făcute în 2012, nici nu prea este posibilă o astfel de soluţie. De aceea am spus că la nivel local, judeţean, nuanţele şi diferenţele sunt vizibile. Asta este natura coaliţiei noastre în acest moment, nu înseamnă că aşa rămâne până la sfârşitul mandatului', a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că negocierile vor fi reluate după campania electorală în judeţele unde nu s-a ajuns la o concluzie.

'Discuţiile am început în toate judeţele, în unele am finalizat, în altele nu, campania electorală nu este o perioadă foarte bună pentru astfel de înţelegeri, fiindcă vrei, nu vrei, cu toate că nu avem neapărat un electorat comun, totuşi există ciocniri mai puternice sau mai puţin vizibile. După campania electorală facem evaluările noastre, şi noi şi alţii şi vom ajunge cu toţii la concluzia că dacă guvernăm împreună atunci şi la nivel local, unde se poate, trebuie să găsim o soluţie comună', a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.