Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terorizat de protestele cu violențe, premierul Franței face un salt uriaș în spate: vrea să modifice Legea pensiilor

Elisabeth Borne

Premierul francez Elisabeth Borne s-a oferit să modifice unele prevederi din proiectul privind sistemul de pensii pentru a permite unor persoane să se pensioneze mai devreme. Astfel, premierul încearcă să obțină sprijinul unor parlamentari, potrivit Reuters. Guvernul președintelui Emmanuel Macron vrea să mărească vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani, și să extindă perioada în care lucrătorii trebuie să cotizeze, ca parte a unei reforme pe care o consideră necesară pentru a menține sistemul pe linia de plutire în următorii ani, scrie Mediafax.

Borne spune că vrea să negocieze cu conservatorii:

Deoarece partidul său a pierdut majoritatea, guvernul are nevoie de voturile conservatorilor de la Les Republicains pentru a trece proiectul în parlament. De aceea, Borne a declarat că este deschisă la sugestii din partea conservatorilor.

„Vom acționa prin extinderea măsurii pentru cariere lungi la cei care au început să lucreze la 20 și 21 de ani. Aceștia vor putea ieși la pensie la 63 de ani", a declarat Borne într-un interviu acordat ziarului Le Journal du Dimanche.

Borne a declarat că mutarea va afecta până la 30.000 de persoane și ar costa până la un miliard de euro pe an, ceea ce înseamnă că va trebui găsită o sursă de finanțare.

Totuși, deputatul Pierre-Henri Dumont a declarat pentru postul de radio Franceinfo că această concesie nu este suficientă pentru a obține sprijinul membrilor partidului.

De pe 10 ianuarie, când a prezentat proiectul, guvernul francez s-a confruntat cu două zile de grevă la nivel național. Sindicatele anunță că alt protest de proporții va avea loc marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.