Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Toți ne vom ruga să implantăm cipuri în bebelușii și copiii noștri' Avertismentul unui expert cibernetic: Dispozitivele medicale actuale pot fi sparte

dailymail.co.uk
neuralink implant

Roger Grimes, un specialist în securitatea IT, cu o experiență de 35 de ani, și autor a mai multor cărți despre securitatea datelor și calculatoarelor, susține că "într-o zi, industria medicală sau guvernul vor oferi capacități noi fantastice pe care consumatorii le vor dori cu disperare, și toți ne vom ruga să le implantăm [cipurile] în bebelușii și copiii noștri”, conform The Sun.

"Poate vor spune că va permite urmărirea mai ușoară dacă copilul tău este răpit. Sau o monitorizare mai atentă a sănătății copilului tău. Indiferent de serviciul dorit, într-o zi, probabil că cei mai mulți dintre noi vom cere să avem unul".

„Și până atunci, sper că înțelegem cum să ne apărăm cel mai bine împotriva manipulării nedorite și rău intenționate. Pentru că acum suntem îngrozitori în asta”, a spus Grimes.

Dar Roger Grimes avertizează că riscul major asociat tehnologiei cipurilor pentru creier, precum Neuralink dezvoltat de Elon Musk, ar putea deveni cu ușurință ținta hackerilor.

Este bine cunoscut faptul că dispozitivele medicale actuale pot fi sparte, adesea cu consecințe devastatoare.

Orice poate fi spart; cipurile creierului nu sunt diferite. Și când avem mii și mii de ele, este probabil”, a spus Grimes.

Expertul spune că, deoarece cipul lui Musk nu este încă legat la internet, din câte știm, riscul de hacking este semnificativ redus.

Cipul probabil nu rulează un sistem de operare și o aplicație populară”, a adăugat el.

Aceasta înseamnă că va fi mult mai greu pentru cei care nu au specificațiile interne să-și dea seama cum să-l pirateze și niciunul dintre instrumentele tradiționale de hacking nu ar funcționa împotriva lui. Nici nu suntem siguri dacă cipul rulează un cod actualizat, care este necesar pentru majoritatea hack-ărilor”.

Grimes a subliniat că, deși ar fi foarte dificil să se pirateze un cip pentru creier, ar putea fi posibil în viitor.

Istoria a arătat că majoritatea, dacă nu toate, dispozitivele medicale implantabile și cipurile din trecut sunt hack-uibile”, a spus Grimes.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.