Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump acuză 'SISTEMUL că lucrează' în favoarea lui Clinton - VIDEO

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite Donald Trump a pus la îndoială duminică seara faptul că directorul FBI, James Comey, nu a făcut-o răspunzătoare de nicio ilegalitate pe contracandidata sa democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, după descoperirea a noi mesaje electronice, relatează agenţia DPA.

Luând cuvântul la un miting de campanie la Sterling Heights în statul Michigan duminica seară, Trump a susţinut că "un sistem corupt" o protejează pe candidata democrată.

"Nu puteţi examina 650.000 de noi e-mailuri în 8 zile, asta nu o puteţi face, oameni buni", a spus el. "Hillary Clinton este vinovată. Ea ştie, FBI ştie, oamenii ştiu şi acum revine poporului american să facă dreptate la votul din 8 noiembrie", a adăugat Trump.

Pe cine ar alege majoritatea europenilor în funcţia de preşedinte al SUA - SONDAJ

Duminică, directorul FBI a anunţat că agenţia sa nu şi-a schimbat opinia exprimată în iulie, potrivit căreia Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de stat.

Într-o scrisoare publicată duminică, ce urma să aducă linişte echipei de campanie a lui Clinton, James Comey a informat Congresul asupra verdictului său.

"Nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am exprimat în iulie în legătură cu secretarul Clinton", a scris Comey, adăugând că FBI a analizat toate e-mailurile către sau de la Clinton găsite recent într-un laptop aparţinând lui Anthony Weiner, fostul soţ al colaboratoarei apropiate a lui Clinton, Huma Abedin.

Comey a provocat o furtună politică când a scris Congresului pe 28 octombrie că anchetatorii au aflat despre e-mailuri "ce par să fie pertinente pentru investigaţia" în legătură cu serverul de e-mail privat al lui Clinton, găsite în laptopul lui Weiner.

ALEGERI SUA America îşi alege marţi cel de-al 45-lea preşedinte

Clinton a avut un server de e-mail privat în subsolul casei sale din Chappaqua, New York, pe care l-a folosit nu doar în scopuri personale de corespondenţă, dar şi pentru probleme oficiale de serviciu ca şef al diplomaţiei americane - o situaţie ce ar fi putut face informaţiile clasificate vulnerabile la piratare.

Ultimele e-mailuri au fost descoperite în timpul unei investigaţii separate a FBI în legătură cu Weiner, un fost membru al Congresului reprezentând New York, aflat sub anchetă pentru că ar fi trimis imagini cu conţinut sexual explicit unei minore.

Comey s-a confruntat cu critici puternice după ce a anunţat descoperirea acestor e-mailuri la mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale şi înainte de a se stabili dacă au o relevanţă în probele asupra serverului de e-mail al lui Clinton, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.