Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou incident cu autocarul AUR - A rămas fără licența de transport, după un control ISCTR

autocar aur

După incidentele din seara de joi, când șoferul a refuzat să mute autocarul AUR din Piața Victoriei, Brigada Rutieră anunță un nou incident cu același autocar. În urma unui control al ISCTR, autocarului i-a fost suspendat pe o perioadă de 30 de zile licența de transport persoane.

„Astăzi, în jurul orei 15.50, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier,  au oprit în trafic un autocar, în vederea efectuării verificarilor specifice.

În urma controlului, conducătorul auto nu a prezentat atestatul de transport persoane, totodată constatându-se și faptul că, acesta nu a utilizat diagrama tahograf și nu figurează ca fiind angajat cu contract individual de muncă.

În cauză, a fost dispusă măsura suspendării copiei conforme a licenței de transport pentru o perioadă de 30 de zile, societatea de transport fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 18.000 de lei.

Autocarul în cauză a fost parcat în Sectorul 4”, transmite Brigrada Rutieră.

Potrivit unor surse, autocarul menționat este autocarul AUR, partidul codus de George Simion.

CONTEXT

George Simion a fost dus joi seara la secţia de Poliţie după ce poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au oprit şi au constat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat. Liderul AUR a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă faptul că ar avea permisul suspendat.

Politicianul român a condus în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Poliţiştii care l-au oprit au constat că în baza lor de date George Simion figura cu permisul suspendat. El a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eşuate", politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie. Ulterior, autocarul formaţiunii politice ce se afla parcat în Piaţa Victoriei a fost ridicat de autorităţi.

George Simion a trasmis interacţiunea cu poliţiştii pe pagina sa de socializare. El a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştiinţă faptul că avea permisul suspendat.

Liderul AUR a fost testat de politişti atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative. Într-o declaraţie ulterioară, politicianul a spus că a fost „eliberat" după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.