Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ventilatorul celebrului astrofizician Stephen Hawking va fi folosit de bolnavii de coronavirus, după ce familia sa a decis să-l doneze spitalului din Cambridge

agerpres
Stephen Hawking

Ventilatorul celebrului astrofizician Stephen Hawking va fi folosit de bolnavii de coronavirus, după ce familia sa a decis să-l doneze spitalului din Cambridge, anunță news.ro.

Hawking, care a murit acum doi ani, şi-a trăit mare parte din viaţă ataşat de acest dispozitiv medical.

Familia omului de ştiinţă a decis să-l doneze spitalului din Cambridge, Marea Britanie, unde a trăit Hawking, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor care suferă de Covid-19.

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

Potrivit fiicei sale Lucy, citată de Variety, "după moartea tatălui nostru, am returnat tot echipamentul medical care aparţinea serviciului naţional de sănătate britanic (NHS), dar el a cumpărat unele dispozitive. Acum le vom dona NHS cu speranţa că vor ajuta să combată Covid-19".

Stephen Hawking a murit la 14 martie 2018, la Cambridge, la vârsta de 76 de ani. Fizicianul a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi "O scurtă istorie a timpului" (1988) şi "Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii - natura spaţiului şi a timpului - şi teoria cuantumului - cum cele mai mici particule s-au născut în Univers - pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani. Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce).

În 2015, Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar pentru portretizarea omului de ştiinţă în filmul "The Theory of Everything". Stephen Hawking a apărut în seriale de televiziune precum "The Big Bang Theory", "Star Trek" sau "The Simpsons".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.