Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Activista Greta Thunberg, reținută din nou. De această dată în Olanda

bbc.com
Greta Thunberg

Activista de mediu Greta Thunberg a fost reţinută, sâmbătă, de poliţie la o manifestaţie de amploare pentru climă la Haga, în Olanda, relatează Reuters.

Autoritățile olandeze au reținut-o pe proeminenta activistă climatică Greta Thunberg, împreună cu mai mulți demonstranți ai Extinction Rebellion, după ce au ocupat o autostradă din Haga.

Thunberg și membrii Extinction Rebellion au fost văzuți stând într-un autobuz care aștepta, în timp ce poliția a reținut mai multe persoane, a relatat agenția de presă AFP. Protestul a fost împotriva subvențiilor pentru combustibilii fosili.

Zeci de ofițeri de poliție au fost văzuți împiedicând protestatarii să mărșăluiască de-a lungul autostrăzii A12 care duce spre Parlamentul de la Haga.

Protestatarii de la Extinction Rebellion, cunoscută și sub numele de XR, au purtat steaguri și pancarte pentru a cere încetarea utilizării combustibililor fosili de-a lungul autostrăzii.

În martie, Thunberg a blocat intrarea principală a parlamentului suedez, alături de alţi activişti pentru climă, criticând guvernul pentru că "nu tratează deloc criza climatică ca pe o criză".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.