Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Rușii susțin că au distrus o grupare din Siria antrenată de specialiști americani

AFP
razboi siria turcia kurzi

Forțele aeriene rusești au distrus pe 4 august în Siria, în așa-numitul deșert alb, militanții unei grupări care este antrenată de instructori din cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale SUA, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării.

"La 4 august 2022, în timp ce efectuau patrulări aeriene, echipajele Forțelor Aerospațiale ruse au identificat și distrus un grup de militanți ai grupării teroriste Liwa Shuhada El-Karyatein, care se ascundeau în adăposturi echipate în deșertul Belaya", a notat agenția rusă de stat Tass.

După cum precizează Ministerul rus al Apărării, această grupare se află în zona al-Tanf, fiind aprovizionată și antrenată de instructori din cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale armatei americane.

Potrivit agenției, militanții grupării au operat din deșert, comițând acte de sabotaj împotriva populației civile și a infrastructurii civile din Siria.

"Piloții aviației armatei din cadrul Forțelor Aerospațiale Ruse au distrus cu succes toți militanții", a precizat Ministerul Apărării. Departamentul a distribuit, de asemenea, imagini video cu distrugerea militanților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.