Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tony Vaccaro, un celebru fotograf de război american, a învins coronavirusul la 97 de ani

coronavirus

Şi-a pierdut mama la naştere, apoi tatăl, iar la cinci ani era orfan, în Italia, suferind bătăi crunte de la un unchi. În cel de-Al Doilea Război Mondial a supravieţuit Bătăliei din Normandia.În prezent un reputat fotograf, Tony Vaccaro, în vârstă de 97 de ani, a mai câştigat o bătălie, cu COVID-19, anunță MEDIAFAX.

Vaccaro locuieşte în Queens, New York, un oraş afectat grav de coronavirus. A stat în spital doar două zile, cu simptome moderate, şi a avut nevoie de o săptămână pentru a se recupera. Apoi i-a surprins pe toţi ridicându-se din pat pentru a se bărbieri.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 52: Vă explică Dănuța ce s-a întâmplat la CEDO, în cazul Kovesi

Îşi atribuie longevitatea "norocului chior, vinului roşu" şi hotărârii de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

"Pentru mine, cel mai mare lucru pe care îl poţi face este să provoci lumea. Şi câştig majoritatea acestor provocări. Asta mă face să merg mai departe", spune fotograful

În timpul războiului, echipamentul militar şi l-a completat cu un aparat foto, cu care a surprins peste 8.000 de imagini ale unor vremuri teribile.

Una dintre cele mai celebre fotografii ale sale este "Sărutul eliberării", în care un soldat american sărută o franţuzoaică, la sfârşitul războiului.

Vaccaro a documentat reconstrucţia Europei şi s-a întors în SUA, unde a devenit fotograf de modă şi celebrităţi, colaborând cu reviste ca Look, Life şi Harper’s Bazaar şi vedete precum Sophia Loren, John F. Kennedy, Enzo Ferrari, Georgia O’Keeffe şi Pablo Picasso, despre care a spus că i-a fost "ca un frate", potrivit Associated Press.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

În 2016, HBO a produs un documentar despre el, "Under Fire: The Untold Story of PFC Tony Vaccaro", iar fotografiile sale sunt expuse la Centrul Pompidou din Paris şi Metropolitan Museum of Art din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.