Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă face SHOW în Parlament: Miliardele de euro colectate din OUG 114, folosite pentru școli, spitale, autostrăzi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă, discurs dur în Parlamentul României, acolo unde a fost chemată de PNL să dea explicații privind OUG 114, prin care s-a impus taxa pe lăcomie.

"Doamnelor și domnilor deputați,

Din prima zi a mandatului de prim-ministru, am spus ca voi veni în fața dumneavoastră de fiecare dată când va fi nevoie pentru a prezenta activitatea desfășurată de Guvern, Parlamentul reprezentând chintesența democrației.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Motivul pentru care mă aflu astăzi în fața dumneavoastră îl reprezintă Ordonanța 114. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la acest act normativ are în vedere doar opiniile nefondate exprimate în spațiul public cu privire la anumite prevederi ale acestei ordonanţe şi nu la textul în ansamblul său, consider că prezentarea măsurilor luate prin acest act normativ este binevenită. Pentru că au apărut multe manipulari și românii au dreptul să știe adevărul.

Este important de subliniat că actul normativ conține un set de măsuri ce au în vedere stimularea dezvoltării economice, prin creșterea nivelului de investiții și prin susținerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetățeni.

România nu a inventat aceste taxe! Ele au fost impuse în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Stimați parlamentari,

De două luni deținem președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și ne îndeplinim cu succes această misiune. În timpul scurs de la preluare, am închis mai multe dosare decât președinția austriacă în 6 luni. Am închis dosare grele și importante pentru Uniunea Europeană. Românii au cu ce se mândri! În aceste condiții, dumneavoastră vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble față de restul cetățenilor din Uniunea Europeană? De ce să nu se bucure și cetățenii români de condiții similare pe care aceleași bănci le oferă în țările lor de origine? Iar în cazul facturilor la energie, nu vă doriți ca prețurile plătite de consumatorii casnici să fie cele corecte? Deranjează pe cineva ca noi gândim românește?

Prin Ordonanța 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construcția de școli, spitale și autostrăzi", a spus Dăncilă în fața aleșilor.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.