Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE are un nou statut: Ce au băgat oamenii lui Tăriceanu în document

alde.ro
alde

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis vineri, 21 aprilie, lucrările congresului partidului. Prima zi a evenimentului desfășurat la Palatul Parlamentului în prezența a peste 1000 de delegați a fost dedicată adoptării noului statut al partidului și pentru convocarea Congresului ordinar al ALDE, în urma căruia va fi aleasă noua conducere a partidului.

Ce schimbări s-au făcut în statut puteți citi AICI

Lucrările congresului au fost deschise de co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cel care a afirmat că „oamenii politici adevăraţi sunt cei care sunt legaţi de valori, de idealuri, şi nu de ambiţia de a parveni într-o funcţie”.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

Liderul ALDE a declarat că, deși este o „formațiune politică tânără”, ALDE a reușit să treacă prin „două examene severe”. „A trebuit să trecem prin două examene severe, mă refer la alegerile locale (...) Mulţi au avut dubii că vom trece acest examen şi totuşi am reuşit. A urmat al doilea examen la fel de greu, poate mai greu, cu un pariu pe care mulţi nu aveau curajul să-l facă şi anume că ALDE va intra în Parlament. Am reuşit şi acest al doilea examen foarte sever”.

Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis delegaților prezenți la Congresul ALDE că „programul de guvernare este unul foarte ambițios, dar realizabil și sunt convins că dacă vom reuși să comunicăm cetățenilor măsurile pe care le adoptăm și proiectele pe care le realizăm, atunci în anul 2020, la viitoarele alegeri, vom ajunge să ne consolidăm, să creștem rezultatul pe care l-am avut anul trecut în 11 decembrie și să obținem cu mult mai mult, astfel încât să devenim principala forță de centru-dreapta din România. Aceasta este ambiția mea și trebuie să fie ambiția noastră a tuturor”.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a prezentat în cadrul lucrărilor Congresului ALDE noul statut al partidului. Potrivit eurodeputatului ALDE, noul statut este unul „care ajută ALDE să se consolideze”. În finalul intervenției sale, doamna Norica Nicolai a afirmat că prin noul statut ALDE „are o singură țintă: să fie primul și marele partid liberal de care România are nevoie”.

Ulterior prezentării au avut loc dezbateri asupra prevederilor noului statut al ALDE. În timpul dezbaterilor s-au făcut o serie de observații de către delegați, care au fost incluse în forma finală a statutului.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Casa Albă: S-a cuplat, însurat fiind, cu soția fratelui său mort

Noul statut al ALDE a fost votat în unanimitate de către toți cei 1013 delegați prezenți la în prima zi a lucrărilor congresului partidului. De asemenea, tot cu unanimitate de voturi a fost convocat Congresul ordinar al ALDE, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.