Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidenţiale din Ecuador au fost confirmate. Lenin Moreno este noul preşedinte

youtube
Lenin Moreno

Alegerea socialistului Lenin Moreno la preşedinţia Ecuadorului, în 2 aprilie, a fost confirmată de Consiliul Naţional Electoral (CNE) marţi seara, după renumărarea a 11,2% din voturile ce corespundeau buletinelor contestate, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Această renumărare, care s-a desfăşurat în direct la televiziune, a fost calificată drept 'farsă' de opoziţie şi de liderul său Guillermo Lasso, care a dezminţit că totalitatea buletinelor de vot au fost verificate.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

'Renumărarea buletinelor a fost terminată, iar rezultatele proclamate de CNE au fost ratificate. (...) Prin urmare, nu s-a făcut decât să se ratifice voinţa poporului', a afirmat preşedintele CNE, Juan Pablo Pozo.

Potrivit CNE, aceste voturi au fost 'contestate' în principal de Lasso, dar şi de Lenin Moreno, candidatul partidului la putere, care a fost proclamat câştigător al scrutinului cu 51,15% din voturi după numărarea a 100% din buletine.

Partidul lui Moreno, Alianţa Ţării (Alianza Pais), a decis să se ralieze contestărilor lui Lasso, pentru a demonstra clar victoria liderului său în alegerile prezidenţiale.

Lenin Moreno, care îi va succeda la 24 mai carismaticului, dar polemicului Rafael Coreea, a fost felicitat pentru victoria sa de mai multe ţări, inclusiv de SUA, care au cerut cu toate acestea ca 'îngrijorările' cu privire la procesul electoral să fie 'rezolvate într-o manieră transparentă şi legală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.