Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aqua Carpatica 'DISPARE': Decizie BOMBĂ a justiției

ezydrink.ro
aqua carpatica

Omul de afaceri, Jean Valvis, a primit o lovitură uriașă. Decizia vine de la Tribunalul București, care a dispus retragerea de pe piaţă a sticlelor comercializate sub denumirea AC AQUA AC.

Potrivit judecătorilor, designul sticlelor pătrate folosite de Carpatian Sprins SA, compania care deţine brandul Aqua Carpatica, este copiat după cel al unei ape minerale din Serbia, iar firmele lui Jean Valvis, VALVIS HOLDING SA şi Carpatian Sprins SA, au pierdut dreptul de a le mai folosi.

Este a doua lovitură importantă încasată de Aqua Carpatica, după ce acum câţiva ani CNA a interzis un spot tv care susţinea că AC AQUA AC este singura apă minerală din lume fără nitraţi.

Decizia nu este definitivă.

PREMIERĂ Regina se implică în BREXIT: Anunțul venit din Marea Britanie

Înfiinţată în anul 2000, Carpatian Sprins SA a iniţiat, în anul 2009, proiectul Aqua Carpatica, concretizat în 2011 prin lansarea brandului cu acelaşi nume.

Timp de trei ani la rând, eficienţa campaniilor de comunicare coroborate cu vânzările efective au clasat Aqua Carpatica în topurile clasamentelor de specialitate cu numeroase premii EFFIE câştigate an de an. Încununarea a venit în 2015 pentru Campania Testul Purităţii care a cucerit atât medalia de aur pentru categoria sa, dar şi The Grand Effie Award Romania.

De asemenea, Aqua Carpatica este singurul brand de apă din Romania avizat conform standardelor şi omologat pe piaţa SUA ce are parteneriate cu lanţuri de supermarketuri pe întregul continent american, nu numai în magazinele tradiţionale locale.

În ultimii ani, Aqua Carpatica a înregistrat creşteri de vânzări spectaculoase.

content-image

În imagine, reclamantul Vojin Djordjevic și apa minerală Vodavoda

content-image

Minuta pe scurt:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanților Vojin Djordjevic şi Grenki List Licenciranje doo pe cererea principală. Admite excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci pe capetele 2-6 din cererea principală şi respinge aceste capete de cerere faţă de acest pârât ca fiind formulate împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată. Admite în parte cererea principală. Dispune anularea mărcilor naţionale MN 112110/2010 „AC AQUA AC”; MN 112111/2010„AC AQUA AC”; MN 126035/2011 „AC AQUA AC” aparţinând pârâtei VALVIS HOLDING SA şi a mărcii naţionale MN 120264/2012 „AQUA CARPATICA” aparţinând pârâtei Carpatian Sprins SA pentru produsele din clasa 32. Constată încălcarea dreptului de folosire exclusivă asupra mărcii comunitare tridimensionale MC 007041098 înregistrată din data de 24.06.2008 pentru produse din clasele 5 şi 32 conform Clasificării de la Nisa şi asupra dreptului de autor deţinut cu privire la reprezentarea grafică a buteliei comercializate şi protejate sub denumirea VODAVODA; Obligă pârâtele VALVIS HOLDING SA şi Carpatian Sprins SA la încetarea imediată a folosirii semnului reprezentând forma grafică a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice altă metodă, inclusiv prin afişarea semnului la intrarea în magazine, pe pereţii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacoşe, pungi, hârtie de ambalat, cutii, etc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse; Obligă pârâtele menţionate să retragă de pe piaţă toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială ale reclamanţilor şi să distrugă pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poartă reproducerea grafică a mărcii tridimensionale MC 007041098.  Cu apel în 30 zile de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.