Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC dur la Iohannis din SUA: `Are o viziune stalinista privind rolul justitiei in societate`

justitie secret

Presedintele Iohannis confirma inca odata ca are o viziunea stalinista privind rolul justitiei in societate. Conform acestei viziuni, avand la baza filozofia marxista, justitia este o functiune a statului (a puterii executive de fapt) si nu o putere in stat care apara drepturile si libertatile cetatenilor. In alocutiunea avuta in fata noului CSM, acesta nu a spus absolut nici un cuvant despre oameni, cetateni, justitiabili, adica cei care isi cauta dreptatea in sala de judecata. S-a referit la justitiabili o singura data, cu termenul de "nimeni", atunci cand a pus ca "nimeni nu este mai presus de lege".

Vezi și: Contraatacul dinozaurilor în Ministerul de Interne. Întâlnirea de taină unde s-a decis asaltul

In viziunea lui Iohannis rolul justitiei nu are de-a face cu cetatenii, ci cu statul, pe care sa-l faca mai puternic.

"Nu se poate construi un stat puternic, național, fără o justiție independentă", a spus Iohannis.

"Un stat puternic este un stat cu instituții puternice, care colaborează, este ceea ce se numește colaborarea loială între instituțiile statului", a mai spus acesta.

Asa cum spuneam mai sus, justitia in viziunea lui Iohannis este o "institutie" a statului, ca in comunism, si nu "o putere" in stat, asa cum scrie in Constitutie si e in orice democratie.

Fostul presedinte Basescu a spus ca a creat institutii nu doar puternice, ci foarte puternice. Atat de puternice ca, daca pun ochii pe un om, il strivesc ca pe o gaza, lasandu-l fara nici o sansa.

Iohannis vrea acum sa faca si mai tari toate aceste institutii de forta si represiune, care au scapat oricarui control.

E interesant, apoi, cum Iohannis ii acuza si admonesteaza pe politicieni ca ar dori suprimarea independentei justitiei. Trebuie sa fii naiv sa crezi ca Romania mai este condusa de politicieni civili.

Romania este condusa de o putere paralela (junta) nedemocratica care-l tine captiv si pe Iohannis.

Iohannis mai spune: "Stabilitatea și securitatea internă ale României sunt posibile numai într-un stat de drept și cu o justiție independentă."

Deci in viziunea lui Iohannis justitia este o problema de "securitate nationala", adica numai potrivita de a fi inclusa in campul tactic al serviciilor a caror principala menire este siguranta nationala.

Asa se explica si reactia directorului Eduard Hellvig, care a spus ca SRI ii urmareste pe magistrati sa se asigure ca nu au uitat ca servesc statul.

Vezi și: `Serviciile secrete și DNA subminează independenta Justiției din România`/ RAPORT

Ce propune Iohannis este tiranie, pe care o vrea instaurata prin justitie. Asa a facut Stalin.

Iata insa ce spune legea magistratilor despre rolul lor in societate:

"Magistratura este activitatea judiciară desfăşurată de judecători în scopul înfăptuirii justiţiei şi de procurori în scopul apărării intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor." (Legea 303/2004, art. 1)

Iar atunci cand devin magistrati, acestia jura astfel: "Jur să respect Constituţia şi legile tarii, să apar drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" (art. 34, alin. 1)

Asadar, un magistrat este chemat sa respecte Constitutia, legile, sa aparare drepturile si libertatile oamenilor, nu sa serveasca statul.

Discursul aberant a lui Iohannis din fata CSM, tinut in data de 6 ianuarie, in loc sa starneasca critici din partea membrilor forului suprem al justitiei desemnat sa "garanteze independenta justitiei", a fost primit cu tacere, de majoritatea celor prezenti, si aprobare de presedinta ICCJ (institutia prin care, zice Constitutia, s-ar infaptui justitia suprema).

Ce s-a intamplat azi in CSM este inca o dovada ca in Romania nu e democratie ci securistocratie.

Iar in securistan nu sunteti oameni, cu drepturi si libertati, ci "nimeni" pe care organele de represiune ale statului se asigura ca va tin sub lege, in timp ce ele stau deasupra si va supravegheaza ori abuzeaza.

Vezi și: Traian Băsescu, ieșire SPECTACULOASĂ: Ce zici Codruța, ce zici Florine?

un comentariu de Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.