Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT pentru Grindeanu: Riscăm INFRINGEMENT dacă depăşim ţinta de deficit de 3 la sută

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj în prezenţa liderilor PNL, că îi solicită premierului Sorin Grindeanu "o foaie de parcurs clară în ceea ce ce priveşte autorizarea autorităţilor de management prin intermediul cărora să vină bani europeni în România”, el explicând că măsurile anunţate de Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea avea ca urmare o procedură de infringement aplicată României.

ANCHETĂ la Prefectura Constanța. Care este motivul

"Îi solicit public domnului prim-ministru Grindeanu să vină cu o foaie de parcurs clară în ceea ce priveşte autorizarea autorităţilor de management prin intermediul cărora să vină bani europeni în România. (...) România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană legat de ceea ce înseamnă înfiinţarea acestor autorităţi de management. Or, fără aceste autorităţi, banii europeni nu au cum să fie decontaţi în România şi am fost apostrofaţi public, în plenul Parlamentului, inclusiv de către doamna comisar Corina Creţu, care ne-a spus foarte clar că este mai mult decât îngrijorată de ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor europene în România. Este inadmisibil să existe bani europeni pe diverse paliere, cu diverse programe, care din cauza incapacităţii administrative a actualului Guvern să nu devină apropiabil României şi cetăţenilor. Şi de aceea îl somez public pe Sorin Grindeanu să vină cu o foaie de parcurs clară înăuntrul cărui interval de timp va veni cu aceste autorităţi de management gata finalizate. De ce vă spun acest lucru, pentru că la Bruxelles am avut o discuţie cu reprezentaţii acestor autorităţi care se preconizează să fie înfiinţate şi din nefericire nu ne-au oferit un orizont foarte clar înăuntrul căruia ele vor fi înfiinţate. Deci erau reprezentanţi din partea ministrului de resort şi am întrebat cu subiect şi predicat: când estimaţi că aceste autorităţi vor fi funcţionale. Şi mi-au spus: nu ştim. Pentru că se pare că nu există o preocupare majoră în această direcţie”, a spus Buda, potrivit news.ro.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat în 21 februarie, într-o întrevedere cu Kazatsay Zoltan, adjunctul directorului general pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Comisia Europeană, că Guvernul şi-a propus finalizarea procedurilor de acreditare a autorităţilor de management pentru fondurile europene până pe 1 iulie, astfel încât nivelul sumelor de rambursat de către CE să ajungă la 5,2 miliarde de euro la finele anului 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.