Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul morții jurnalistei de la PRO TV

avocatul poporului

Avocatul Poporului se implică în cazul jurnalistei de la PRO TV care a murit în urma unui accident pe DNA1 Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenţa parapetelor pe DN1, fapt care a favorizat producerea de accidente rutiere soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, se arată într-un comunicat.

''Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică'', precizează sursa citată.

Citește și: ȘOCANT Angajații unei fabrici dezgheață carnea de pui cu…picioarele / VIDEO

Avocatul Poporului solicită Ministerului Transporturilor: prezentarea măsurilor luate privind activitatea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în urma accidentelor grave produse în perioada 2014 - 2016, pe DN1 şi, în general, în întreaga ţară, vizând în special accidente produse ca urmare a activităţii defectuoase a CNADNR; suma repartizată în planul de achiziţii al CNADNR pe 2016 pentru achiziţii de parapete separatoare şi un centralizator privind comenzile de parapete lansate în 2016 (precizând locul în care au fost sau urmează a fi amplasate); planul de măsuri al ministerului privind siguranţa pe drumurile publice pe anul acesta, cu detalierea responsabilităţilor CNADNR.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vine ca urmare a apariţiei în mass-media a relatărilor referitoare la accidentul care a avut loc joia trecută, pe DN 1 - podul din zona Băneasa, în care şi-a pierdut viaţa o tânără de 35 de ani.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

Avocatul Poporului a luat la cunoştinţă de petiţia online adresată CNADNR de aproximativ 2.000 de persoane, sub titlul ''Salvaţi-ne vieţile! Montaţi separatoarele pe drumurile din ţară''.

Avocatul Poporului a constatat că accidentul din 12 mai nu este singular.

Citește și: A fost făcută prima grefă de penis din SUA / VIDEO

''De exemplu, sub titlul 'Separatoarele de sens şi sensurile giratorii în intersecţii cheie (Floreşti, Băneşti etc.) pot salva vieţi!', apărut într-un comunicat de presă din septembrie 2014, la care s-a ataşat şi o petiţie adresată la CNADNR, semnată de 2.000 de persoane din Câmpina, se relatează accidentul produs în zona localităţii prahovene Floreşti, soldat cu şase morţi, dintre care cinci persoane din localitatea Câmpina'', mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.