Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Badea afirmă că s-a decis prin vot ca presa să nu fie în sală la şedinţa Comisiilor de buget

antena3.ro
anaf

Membrii Comisiilor de buget au decis prin vot ca şedinţa de miercuri, în care au fost audiaţi reprezentanţi ai ANAF şi ai unor ministere cu privire la rectificările bugetare pozitive de anul trecut, să aibă loc fără presă în sală, iar acest lucru s-a făcut conform Regulamentului, a declarat preşedintele Comisiei pentru buget de la Camera Deputaţilor, Leonardo Badea. "O parte din date sunt publice, deci avem acces la ele. Este o comisie de audieri, noi avem transparenţă şi întotdeauna vom face declaraţii după şedinţă şi vom prezenta. Am făcut acest lucru, şedinţă fără presă, prin votul comisiei. Noi vom prezenta un raport public. Audierea s-a făcut conform Regulamentului, aşa cum a stabilit comisia, s-a votat în comisie ca şedinţa să fie fără accesul presei în sală. Am stabilit că punem un set de întrebări, am stabilit că vom ieşi public cu un raport, am stabilit că această discuţie trebuie să fie în cadrul comisiei, a fost dreptul comisiei să stabilească acest lucru", a spus Badea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că membrii celor două comisii nu au nimic de ascuns şi că şedinţa de miercuri nu a fost una secretă. "Presa a fost prezentă la început şi la final, la declaraţii, şi fiţi convinşi că aveţi toată deschiderea noastră pentru a vă prezenta tot ce am discutat în cadrul comisiei", a arătat Badea. La rândul său, preşedintele Comisiei pentru buget de la Senat, Viorel Arcaş, a subliniat că unii dintre cei audiaţi "se inhibă la anumite întrebări, cu presa de faţă", conform Agerpres.

El a menţionat că la începutul fiecărei şedinţe a comisiilor se va supune la vot dacă presa rămâne în sală sau nu. Şedinţa Comisiilor de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat, care analizează rectificarea bugetului pe 2016, s-a desfăşurat miercuri în absenţa presei, la discuţii fiind prezent vicepreşedintele ANAF Doru Dudaş. Membrii celor două comisii au votat, la începutul şedinţei, ca presa să nu fie prezentă la discuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.