Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ 100 de zile de guvernare: Salarii majorate pentru poliţişti şi măsuri de reducere a deficitului de personal

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Creşterea cuantumului brut al salariilor pentru poliţişti şi pentru angajaţii din penitenciare, precum şi măsurile adoptate în vederea diminuării deficitului de personal sunt câteva dintre realizările executivului potrivit unui document obţinut de Agerpres. "Am demarat auditarea posturilor din administraţia centrală. Responsabilitatea faţă de banul public înseamnă şi un management eficient al resursei umane din sistemul public. Ne-am propus ca termen al acestei analize sfârşitul acestui an. Cuantumul brut al salariilor poliţiştilor a crescut cu 10%, începând din luna octombrie a.c., şi cu 15% pentru personalul civil. Au crescut cu 10% salariile angajaţilor din penitenciare", reiese din document.

Conform aceleiaşi surse, a fost deschis un nou sediu al Serviciului Bucureşti de Eliberare a Paşapoartelor, cu 23 de ghişee, într-un centru comercial. De asemenea, a început inventarierea tuturor taxelor din România, având ca termen de finalizare sfârşitul acestui an. "Au fost luate măsuri pentru reducerea deficitului de personal, prin suplimentarea locurilor din şcolile de agenţi şi subofiţeri, urmând ca anual să fie pregătiţi un număr dublu de absolvenţi în şcolile MAI. De asemenea, a fost redusă perioada de şcolarizare în şcolile de agenţi de poliţie şi subofiţeri, de la doi ani la un an. Pentru structurile de poliţie care acţionează în stradă - ordine publică şi poliţie rutieră - au fost introduse module de pregătire fizică şi tactică susţinute de instructori din forţele speciale de intervenţie şi au fost achiziţionate, de către Poliţia Română, 1.500 de veste anti-înjunghiere şi 1.000 veste antiglonţ pentru structurile cele mai expuse la riscuri - cele de combatere a crimei organizate şi de operaţiuni speciale", se menţionează în bilanţ.

În text se mai subliniază că au fost identificate surse de finanţare în valoare de 600 de milioane de euro pentru dotarea sistemului de intervenţii în caz de urgenţă. Dintre acestea, aproximativ 170 de milioane de euro sunt pentru componenta de aviaţie iar 430 de milioane de euro merg către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. "Am desemnat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să realizeze achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Achiziţia ambulanţelor se va face centralizat - economisim bani şi facem posibilă achiziţia cât mai rapidă a circa 2.200 de noi ambulanţe", se susţine în document.

Altă realizare menţionată se referă la bazele punerii în aplicare a Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT. Acest sistem va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieţi omeneşti ca urmare a fenomenelor meteorologice şi hidrologice periculoase. "La rectificarea bugetară am alocat fondurile necesare pentru menţinerea în stare operaţională a aeronavelor de intervenţie", se mai arată în text.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.