Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica mexicană îi PONEGREŞTE dur pe cei care ajută la construcţia zidului de la frontieră

Zid trump

Orice companie care intenţionează să investească în zidul fanaticului Donald Trump este imorală, dar, mai presus de orice, acţionarii şi proprietarii săi trebuie consideraţi trădători de patrie - acesta este mesajul tranşant transmis de Biserica mexicană compatrioţilor care lucrează la construcţia zidului cu ajutorul căruia preşedintele SUA speră să blocheze accesul imigranţilor din ţara vecină, informează luni cotidianul spaniol El Pais, conform agerpres.

Într-un editorial apărut duminică în săptămânalul Desde la fe, publicaţie a Arhidiecezei Mexicului, Biserica Catolică apreciază drept "lamentabil" faptul că există mexicani dispuşi să colaboreze "într-un proiect fanatic" cum este zidul, care va distruge bunele relaţii între două ţări care împart o frontieră. "Cu argumentul benign că sunt companii care creează locuri de muncă, aceste companii încearcă să obţină câştiguri, fără să le pese de consecinţe. Pentru ele, scopul justifică mijloacele", acuză Biserica catolică mexicană.

Ultimul sondaj aruncă în aer Turcia! Erdogan este marele ÎNVINS

În editorial este criticată "apatia" autorităţilor din sectorul economic din Mexic, pe motiv că nu au dat dovadă de suficientă fermitate la adresa unor astfel de oameni de afaceri. Biserica catolică locală susţine că investiţiile pe care aceste companii mexicane le pot face în zid vor termina prin "a alimenta" discriminarea la care de-a lungul istoriei au fost supuşi milioane de oameni. "Practic, a se alătura unui proiect care este un grav afront la adresa demnităţii este ca şi cum şi-ar trage un glonţ în picior", susţine biserica locală. "Investiţiile companiilor mexicane în zid vor termina prin a alimenta toate aceste forme de discriminare care de-a lungul istoriei au supus milioane de fiinţe umane", continuă editorialul.

Mai multe companii mexicane şi-au manifestat interesul de a participa la construcţia polemică a acestui zid despre care Trump insistă că trebuie plătită de către Mexic, posibilitate respinsă în repetate rânduri de preşedintele mexican Enrique Peńa Nieto.

De ce au fost INTERZISE gadget-urile în avion? Autorităţile au descoperit planul teroriştilor

Gigantul mexican în domeniul cimentului, Cemex, a anunţat la începutul lui martie că, dacă i se va cere, este dispus să furnizeze material pentru construcţia zidului, insistând totodată că până acum nu a fost invitat să participe. Ecovelocity, o companie din statul Puebla, din centrul Mexicului, a ajuns în atenţia presei după ce şi-a exprimat interesul în realizarea sistemului de iluminare al zidului, însă în cele din urmă şi-a retras propunerea.

"Zidul este un monument al intimidării şi tăcerii, al urii xenofobe pentru a reduce la tăcere vocile lucrătorilor prost plătiţi şi maltrataţi, a familiilor neprotejate şi a persoanelor supuse violenţelor; este un pas înapoi de la dorinţele cele mai nobile ale umanităţii, pentru care s-a vărsat mult sânge; este preludiul distrugerii valorilor democraţiei şi a drepturilor sociale", mai scrie Biserica catolică din Mexic în editorialul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.