Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Atac nocturn pe scară largă în Ucraina: Rachete ruse au lovit instalații energetice din 6 regiuni

euromaidanpress.com
razboi ucraina

În ultimele 24 de ore rușii au atacat în șapte sectoare ale frontului, cele mai multe operațiuni fiind înregistrate la Avdiivka și Bahmut. În total 97 de lupte s-au dat în intervalul menționat pe toată linia frontului, a anunțat marți dimineață Statul Major al armatei ucrainene. Peste 120 de localități din regiunile Cernigău, Sumî, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Herson și Nikolaiev au fost bombardate de artileria rusă.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 8 mai, ora 14.40: Forţele ruseşti au anunţat ocuparea a două sate din Ucraina

Forțele ruseşti au ocupat satul Kislivka din regiunea ucraineană Harkiv și satul Novokalinove din regiunea Donețk, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării. În acelaşi comunicat se menţionează că forțele ruseşti au atacat instalaţii militare și energetice din Ucraina cu drone și rachete ca răzbunare pentru atacurile ucrainene asupra instalațiilor energetice rusești.

 

UPDATE 8 mai, ora 13.37: Militari francezi în Ucraina: Rusia avertizează că vor fi ținte legitime

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 8 mai, ora 9.25: România analizează trimiterea sistemul Patriot în Ucraina - Nu este pentru prima dată când Bucureștiul acordă asistență Ucrainei

Președintele României, Klaus Iohannis, a promis că va examina aspectul privind trimiterea sistemului de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, anunță Gazeta, potrivit Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 8 mai, ora 8.50: VIDEO - Forțele ucrainene au lovit un depozit de stocare a petrolului din Luhansk

Forțele ucrainene au atacat, marți, un depozit de stocare a petrolului și au provocat un incendiu la periferia orașului Luhansk, aflat sub control rusesc, în estul Ucrainei, scrie Reuters, conform Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 8 mai, ora 8.37: Atac nocturn pe scară largă în Ucraina: Rachete ruse au lovit instalații energetice din 6 regiuni. Atacul a vizat inclusiv Kievul

Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalaţii, într-un atac care a vizat infrastructura energetică din întreaga ţară, au declarat, miercuri, oficiali ucraineni din domeniul militar şi energetic, transmite Reuters, conform News.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 8 mai, ora 06.05: Armata ucraineană mai dă o lovitură Rusiei: atac asupra unui depozit de stocare a petrolului, aflat sub control rusesc

Forțele ucrainene au atacat, marți, un depozit de stocare a petrolului din Luhansk, anunță liderul regional instalat de ruși, potrivit Rador Radio România.

Armata ucraineană a atacat, marți, un depozit de stocare a petrolului și au provocat un incendiu la periferia orașului Luhansk, aflat sub control rusesc, în estul Ucrainei, a declarat liderul regional, instalat de Rusia.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 8 mai, ora 04.00: Ucrainenii fug de război şi mor încercând ajungă în România: Şase cadavre găsite într-o singură zi în râul Tisa

Şase cadavre au fost descoperite într-o singură zi în râul Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina. Patru dintre cadavre se aflau pe partea ucraineană, iar celelalte două pe partea română.

Ucrainenii continuă să fugă de război şi trec ilegal graniţa în România, fie prin râul Tisa, fie prin munţi, iar mulţi dintre ei nu reuşesc să ajungă în viaţă la noi în ţară. De la începutul războiului Rusiei în Ucraina, au fost găsite cadavrele a 24 de persoane care au încercat să treacă râul Tisa şi să ajungă în România.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.