Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ după audierile lui Daniel Dragomir la Comisia de Control al SRI: 11 jurnaliști și 13 ofițeri SRI ar putea fi chemați la AUDIERI

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir manda

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a declarat, marţi, că a prezentat membrilor Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui "stat paralel".

Astăzi, Comisia de Control al SRI a anunțat că vor fi audiați, în perioada următoare 11 jurnaliști. În plus, Comisia a chemat la audieri 13 ofițeri SRI, 13 oameni de afaceri, 11 oameni de presă, 12 oameni din Justiţie, 15 oameni politici şi 3 oameni din administraţie.

Comisia nu a precizat și numele celor 11 jurnaliști, iar în ceea ce privește audierea celor din SRI ar putea fi făcută fără un anunț prealabil. Totodată, e foarte posibil ca ofițerii SRI să refuze să se prezinte la Comisie.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

Președintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că a primit de la fostul ofițer Daniel Dragomir lista cu cele 65 de persoane pe care el le-a indicat pentru a fi audiate, pe aceasta regăsindu-se 11 persoane din presă, 15 din politică, 11 ofițeri și foști ofițeri SRI și 13 oameni de afaceri.

"Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză a comisiei, ar fi următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI — 11 persoane, oameni de afaceri — 13 persoane, persoane din presă — 11, persoane din justiție — 12, persoane din politică — 15, iar din administrație 3 persoane, nu am putut să le catalogăm nici la justiție, nici la oameni de afaceri. Suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge cu domnul Dragomir elementele pe care ni le poate spune", a afirmat Manda la Palatul Parlamentului.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

Manda a menţionat că nu s-a stabilit încă un calendar pentru audierile persoanelor de pe listă.

"În discuţia pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă şi am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat şi l-am înţeles sunt persoane indicate în acea listă şi persoane indicate în discuţia cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita şi care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei. Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm şi recitim stenograma, ne documentăm încă o dată şi o să stabilim împreună care sunt paşii de control, să verificăm informaţiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei", a arătat preşedintele Comisiei SRI.

Citește și: În sfârșit o poziție corectă! Vicepreședintele român al PE ia atitudine în problema Schengen .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.