Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a spus Traian Băsescu moldovenilor la Chișinău: Doi criminali au pus granița pe Prut

Basescu

Traian Băsescu le-a spus moldovenilor că graniţa pe Prut dintre România şi Republica Moldova există în urma înţelegerii dintre doi criminali ai istoriei, Adolf Hitler şi Iosif Stalin, declaraţii făcute cu prilejul primirii ordinului Ştefan cel Mare din partea preşedintelui Nicolae Timofti.

Citește și: S-a răzgândit: Traian Băsescu nu mai primește cetățenia Republicii Moldova / VIDEO

„Este un semn de respect pe care Republica Moldova mi l-a arătat de-a lungul timpului. Şi la acest semn de respect nu pot să răspund decât cu mult respect şi cu dragoste, cu dragoste faţă de Republica Moldova şi faţă de cetăţenii ei. N-o să ezit să spun că atunci când eram preşedinte în funcţie am considerat că suntem un popor, o naţiune. Zilele trecute am sărbătorit 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Astăzi suntem două ţări independente. Dar acest lucru a fost dictat de doi criminali: Stalin şi Hitler. Ribentrop şi Molotov au fost cei care au consfinţit dorinţa celor doi. Privind agresivitatea Federaţiei Ruse din ultimii doi ani poate ne vom da seama că cel mai bun lucru pentru români este să fie uniţi. Dacă nu ne vom da seama atunci avem soluţia Uniunii Europene. Nu avem dreptul nici unii, nici alţii să nu ne gândim în urma voinţei cui suntem despărţiţi de Prut şi cât vom mai accepta să executăm ce au stabilit Stalin şi Hitler”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României a subliniat în discursul său şi problemele de securitate regionale: „Dacă ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru care este soluţia pentru garantarea propriei securităţi? Este o întrebare, nu aştept un răspuns. Prima noastră obligaţie este să asigurăm securitatea cetăţenilor. Când regiunea Mării Negre a devenit una dintre cele mai tensionate regiuni din lume trebuie să ne gândim la soluţii”.

Traian Băsescu a ţinut să sublinieze sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeană: „Am fost un preşedinte vreme de 10 ani care a avut Republica Moldova în suflet. La fiecare Consiliu European am ridicat problema Republicii Moldova. Rezutatele pentru integrarea europeană ale Republicii Moldova sunt ale cetăţenilor şi politicienilor ţării”.

Concluzia fostului preşedinte al României a fost următoarea: „Republica Moldova aparţine lumii occidentale de unde a fost smulsă înainte şi după Al Doilea Război Mondial, aşa cum s-a întâmplat şi cu România”, scrie adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.