Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, pusă la colț: Americanii anunță noi sancțiuni la adresa comuniștilor

coreea de nord

Camera Reprezentanţilor a Congresului american a aprobat vineri, cu un vot cvasi-unanim, extinderea sancţiunilor împotriva Coreii de Nord, în urma testelor nuclear şi balistic întreprinse de Phenian în ultimele săptămâni, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Votul de 408-2 din Camera Reprezentanţilor a urmat celui de 96-0 de miercuri în Senat, textul fiind trimis acum spre semnare preşedintelui Barack Obama. Noua lege face obligatorii sancţiunile împotriva oricărei persoane sau firme care ajută regimul de la Phenian mai ales în achiziţia de materiale pentru fabricarea de arme de distrugere în masă, dar instituie sancţiuni şi în cazul atacurilor informatice şi al încălcărilor drepturilor omului de către Coreea de Nord. Sancţiunile includ confiscarea de bunuri, interdicţia de viză şi respingerea de contracte guvernamentale. Noua lege, propusă ca ripostă la testul nuclear nord-coreean din 6 ianuarie, înăspreşte regimul sancţiunilor americane, făcând obligatorii penalizări care erau lăsate până acum la latitudinea preşedintelui.

Activităţile care vor intra sub incidenţa legii se referă la importuri din Coreea de Nord de bunuri, tehnologii, servicii sau activităţi de consiliere privind armele de distrugere în masă,; importuri de produse de lux; încălcări ale drepturilor omului, spălare de bani, trafic de droguri şi de produse contrafăcute; vânzare de metale preţioase, oţel, cărbune sau alte materiale pentru programe militare sau de proliferare; orice activitate de terorism cibernetic sau "vandalism cibernetic", spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.