Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș anunță cele 3 variante luate în calcul pentru alegerile locale în două tururi

ciolos

Dacian Cioloș spune că sunt 3 variante luate în calcul pentru revenirea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin. După ce s-a consultat cu partidele parlamentare, premierul spune că poate emite o ordonanță de urgență, își poate asuma răspunderea sau poate fi promulgată o nouă lege. Însă, pentru niciuna dintre aceste 3 variante nu există o majoritate parlamentară.

Citește și: DEMISIE bombă la Antena 1: O vedetă spune că s-a săturat să...

”Există trei posibilități. Guvernul susține ideea de a relua discuția pentru alegerea primarilor în două tururi. Decizia trebuie să fie luată în Parlament. Putem ajuta la luarea deciziei dacă în Parlament există o majoritate care să pună în discuție această temă. Așa putem veni cu o ordonanță de urgență, sau susținerea unui proiect de lege sau asumarea răspunderii. Am observat că majoritatea este volatilă acum, nu există o majoritate în Parlament, acum, pentru revenirea alegerilor cu două tururi la primari. Am văzut că partidele nu sunt împotriva, majoritatea partidelor nu doresc să aibă loc o discuție acum, sunt dispuse să reia această discuție pentru următoarele alegeri.

Citește și: Cel mai bun bucătar din lume s-a sinucis / VIDEO

Emiterea unei OUG sau asumarea răspunderii are riscuri foarte mari. Dacă dăm o OUG împotriva unei majorități din Parlament are riscul să fie respinsă într-un timp scurt, la fel și asumarea unei răspunderi.

Sunt două proiecte de legi care vizează aceleași lucruri în Parlament. Dacă se obține o majoritate, Guvernul poate să acorde un aviz favorabil pentru o astfel de lege. Decizia trebuie luată de Parlament, trebuie să-și asume.

Soluția e în Parlament. Nu accept ca Guvernul să fie un instrument pentru orice partid pentru a-și atinge obiectivele. Decizia privind alegerile trebuie discutată și asumată în Parlament.”, a spus Dacian Cioloș.

Citește și: Cum a fost fotografiat Rareș Bogdan alături de soția sa / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.