Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie luată de DNA: Un politician extrem de controversat e vizat

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Dorin Lazăr Maior, fost deputat şi fost lider al unor asociaţii de revoluţionari, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la această infracţiune, la data faptelor fiind condamnat definitiv în altă cauză.

În prezent, el se află în stare de detenţie pentru executarea unei pedepse privative de libertate într-un alt dosar.

Citește și: Mai tari decât Einstein: Ei sunt cei mai deștepți actori și artiști din lume

Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv la 11 noiembrie 2013 la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

"După condamnarea sa de către prima instanţă şi înainte de pronunţarea hotărârii definitive, inculpatul a fugit din ţară în Dubai (Emiratele Arabe Unite) pentru a se sustrage de la executarea pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat. Ulterior, prin contactarea unor persoane, precum şi prin intermediul soţiei sale, inculpatul Maior a acţionat pentru identificarea şi contactarea unor persoane cu influenţă în justiţie, fiind dispus să plătească sume importante de bani pentru a obţine anularea, în mod fraudulos, a hotărârii definitive de condamnare la pedeapsa închisorii", se arată într-un comunicat al DNA.

Citește și: Doamne, mare Ți-e grădina! I-a dat ca surdu’n clopot: Au fost filmați când făceau sex în clopotniță / VIDEO

Procurorii susţin că, în acest sens, prin intermediul lui George Costin, prieten şi fost asociat cu acesta în cadrul asociaţiilor de revoluţionari, soţii Maior au apelat la Horia Liviu Lascu, persoană care a pretins că ar avea cunoştinţe în justiţie la cel mai înalt nivel şi a promis că va interveni, prin persoanele pe care le cunoaşte, pentru obţinerea unei soluţii favorabile.

"Astfel, pe parcursul anului 2015 (începând cu luna martie), inculpatul Maior, ca să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj (de la executarea căreia s-a sustras) şi, în final, achitarea sa frauduloasă, a convenit cu soţia sa, Florina Maior, ca aceasta să se întâlnească în mai multe rânduri, prin intermediul lui George Costin, cu Horia Liviu Lascu, persoană care pretindea că ar avea influenţa necesară în justiţie. Ca urmare, acesta din urmă a acceptat ca, în schimbul unor sume de bani - respectiv păstrarea pentru sine a aproximativ 40.000 de euro, bani obţinuţi din vânzarea nefiscalizată a unei părţi din mărfurilor importate de soţii Maior din Polonia - să intervină prin persoanele pe care le cunoaşte la cel mai înalt nivel pentru obţinerea soluţiei de achitare dorită", au reţinut anchetatorii.

Citește și: Acestea sunt cele mai tari glume cu și despre Brexit

DNA menţionează că, pentru a-i înlesni lui Iulian Tiberiu Şerban - persoană cu care se afla în relaţii de amiciţie - să obţină, în mod fraudulos, o soluţie de achitare şi despre care ştia că este dispus să dea sume importante de bani în schimbul unei soluţii favorabile, Dorin Lazăr Maior l-a pus în legătură prin intermediul soţiei sale cu George Costin pentru ca acesta, la rândul lui, să îl pună în legătură cu Lascu.

"Iulian Tiberiu Şerban fusese condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru infracţiuni comise cu violenţă, între care lipsire de libertate în mod ilegal. Apoi, inculpatul Maior a coordonat mai multe întâlniri la care s-a discutat problema pe care o avea Şerban în justiţie, păstrând legătura direct, prin intermediul telefonului sau online, sau indirect, prin intermediul lui Costin George, cu acesta, punându-se de acord asupra modalităţii de acţiune", se spune în comunicat.

Citește și: VIDEO Ejacularea feminină a fost INTERZISĂ: Ce conține, de fapt, lichidul eliberat de femei

DNA menţionează că Horia Liviu Lascu, George Costin, Florina Maior şi Iulian Tiberiu Şerban au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de cumpărare/ trafic de influenţă în legătură cu împrejurările menţionate în 27 noiembrie 2015.

"Prezentul dosar a fost disjuns din acea cauză, pe motiv că, la acel moment, Lazăr Dorin Maior se sustrăgea urmăririi penale (fiind chiar arestat preventiv în lipsă din acest motiv), astfel că nu i s-a putut aduce la cunoştinţă învinuirea şi dosarul nu a putea fi finalizat în ceea ce îl privea. Ulterior, ca urmare a emiterii mandatului de arestare preventivă în lipsă, dar şi a altor mandate emise anterior de autorităţile judiciare române pe numele inculpatului, procedura de extrădare a acestuia din Emiratele Arabe Unite a fost finalizată cu succes la 21 aprilie 2016", mai spune DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară de 38 de ani a întreținut relații sexuale cu un elev în școală și în mașină

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.