Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie surprinzătoare a ÎCCJ în privinţa judecătorilor implicaţi în Dosarul retrocedărilor

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat o măsură surprinzătoare în Dosarul retrocedărilor. Dacă Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc şi omul de afaceri Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv, judecătorii acuzaţi de abuz în serviciu vor fi cercetaţi în libertate.

Judecătorii Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, erau puşi sub control judiciar în Dosarul retrocedărilor, după ce instanţa supremă a respins, pe 17 octombrie, propunerea de arestare formulată de procurorii anticorupţie. Decizia de cercetare în libertate este definitivă.

Cei doi judecători sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, după ce au făcut parte dintr-un complet al Tribunalului Covasna care a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru peste 43.000 de hectare de teren forestier şi de teren agricol, situate pe raza judeţului Bacău, în favoarea unei persoane şi în defavoarea Romsilva, potrivit anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.