Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialog susţinut privind Siria între preşedinţii Putin şi Erdogan

putin erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat din nou sâmbătă cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre situaţia din Siria, a informat Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP. Dialogul telefonic a fost al doilea pe acest subiect în ultimele 48 de ore. 

Convorbirea de vineri a fost iniţiată de Ankara, după ce patru soldaţi turci au fost ucişi vineri în Siria de bombardamente puse pe seama regimului de la Damasc, susţinut de Moscova. 

Cu exact un an în urma acestui incident, armata turcă a doborât un bombardier rus în zona de frontieră dintre Turcia şi Siria, reaminteşte AFP. A urmat o criză diplomatică serioasă între cele Ankara şi Moscova, dar între timp relaţiile s-au ameliorat. Cele două state au însă în continuare puncte de vedere opuse asupra Siriei. Turcia, alături de SUA, Arabia Saudită şi Qatar, luptă de partea rebelilor. Rusia şi Iranul susţin, inclusiv militar, regimul preşedintelui Bashar al-Assad. 

Chiar sâmbătă, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a reafirmat poziţia ţării sale, potrivit căreia preşedintele sirian trebuie să renunţe la putere ca să se poată face pace în Siria. "Assad a comis de mai multe ori crime de război", a reafirmat oficialul turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.