Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA i-a trimis în judecată pe Mircea Govor și Valer Marian

DNA

Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trei infracțiuni de șantaj în formă agravată. În același dosar au fost trimiși în judecată în stare de libertate și senatorul Marian Valer și omul de afaceri Mirel Vlas,  pentru complicitate la șantaj.

Potrivit procurorilor DNA, Mircea Govor a făcut presiuni la adresa unui avocat din Satu Mare pentru ca firma lui Mirel Vlas să câștige mai multe contracte din bani publici.

Cu un an în urmă, vicepreședintele CJ Satu Mare a făcut presiuni la adresa unui primar de comună, pentru a-l constrânge să atribuie un contract din fonduri europene omului de afaceri Mirel Vlas.

A treia acuzație de șantaj vine din august - septembrie 2013:

„Inculpatul Govor Mircea Vasile, folosindu-și autoritatea și influența deținute de calitate de președinte al organizației județene a unui partid politic și vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, precum și de influența pe care o avea asupra aceleiași publicații cotidiene locale, a constrâns un inspector șef interimar al ITM Satu Mare, pentru ca acesta, în exercitarea atribuțiunilor sale de serviciu, să interzică inspectorilor de muncă din subordine să aplice sancțiuni contravenționale persoanelor agreate politic de Govor Mircea Vasile(în speță, primarii din același partid cu el, din județul Satu Mare).

Constrângerea a constat în proferarea unor amenințări directe cu destituirea din funcție, în publicarea unor articole denigratoare în presă, respectiv în efectuarea unei vizite de lucru de către Inspectorul General de Stat în Inspecția Muncii, la solicitarea inculpatului,” se arată în comunicatul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.