Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în lumea teatrului francez: Marele Robert Hirsch a încetat din viaţă

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul Robert Hirsch, unul dintre ultimii monştri sacri ai teatrului francez, a murit joi, la vârsta de 92 de ani, la Paris, a anunţat producătorul pieselor sale Francis Nani, directorul teatrului Palais-Royal, relatează AFP. După 65 de ani de carieră, dintre care un sfert la Comedia franceză, Robert Hirsch, care spunea că nu vrea să se retragă niciodată şi că teatrul este pentru el o "religie", s-a aflat în ultimii ani pe afişul unor piese de succes precum "Le Pere", a lui Florian Zeller, conform Agerpres.

Actorul era spitalizat de 48 de ore după ce a căzut la domiciliul său şi inima sa "fragilă, probabil a cedat", a declarat pentru AFP Jeoffrey Bourdenet, actor şi regizor, care s-a aflat alături de el. Actorul datora formaţiei sale de dansator excepţionala sa prezenţă de scenă şi o agilitate care nu l-a părăsit decât în ultimii ani.

El dorea să continue să lucreze şi "era în căutarea unui rol", a afirmat Bourdenet. Robert Hirsch a câştigat numeroase premii, printre care un premiu Moliere onorific în 1992 şi un Moliere pentru cel mai bun actor într-un spectacol de teatru privat pentru "Le Pere" în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.