Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump cere presei divulgarea surselor: Presa specializată în ştiri politice, duşman al poporului

www.rawstory.com
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri din nou presa, despre care a spus că difuzează 'ştiri false' şi 'inventează' relatări în care invocă informaţii oferite de surse anonime, consemnează agenţiile DPA, Reuters şi EFE.

Adresându-se politicienilor din zona dreptei la reuniunea anuală CPAC (Conservative Political Action Conference), Trump a încercat să clarifice una dintre recentele sale postări pe Twitter în care a scris că presa specializată în ştiri politice ar trebui considerată un 'duşman al poporului', scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL O profesoară a întreținut relații sexuale cu un elev, într-un parc / FOTO

'Sunt împotriva celor care inventează relatări şi surse. Nu ar trebui să li se permită să folosească surse dacă nu precizează numele cuiva. Lăsaţi numele să apară', a afirmat Trump, precizând că este împotriva invocării în presă a unor surse care s-ar exprima sub acoperirea anonimatului şi care astfel nu pot fi trase la răspundere pentru veridicitatea informaţiilor transmise.

'Ne luptăm cu ştirile false. Sunt false, inventate', a insistat el. Protecţia oferită presei de Constituţia SUA 'ne dă dreptul să criticăm ştirile false şi să le criticăm cu putere', a mai spus Trump la conferinţa conservatorilor americani în pasajul din discurs referitor la mass-media. 'Trebuie să luptăm împotriva lor. Mass-media sunt foarte inteligente, foarte abile şi necinstite (...) Se supără când le descoperim ştirile false', a conchis pe acest subiect liderul de la Casa Albă.

Citește și: Nicole Kidman și Lenny Kravitz au ASCUNS asta mulți ani

Relaţiile sale cu presa sunt tensionate încă din timpul campaniei electorale, când mare parte a mass-media i-a fost ostilă, situaţie care nu s-a schimbat nici ulterior. În declaraţiile date în ultima vreme, Trump a calificat adesea drept 'fake news' ('ştiri false') numeroase informaţii care-l priveau, inclusiv cele legate de presupusele legături ale sale ori ale anturajului său cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.