Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episod nemaiîntâlnit înainte de meciul cu Danemarca: Ce i-a pus Daum să facă pe tricolori

Christoph Daum

Daum şi psihologul naţionalei, Silviu Ioniţă, ar fi gândit un exerciţiu de mobilizare cu o zi înainte de confruntarea cu Danemarca. Acesta nu ar fi avut efectul scontat, tricolorii simţindu-se extrem de slăbiţi.

România este pe punctul să rateze un nou obiectiv - calificarea la Mondial -, astfel că pauza de 20 de ani fără un turneu final al celei mai importante competiţii pentru naţionale se va prelungi.

După 0-0 cu Danemarca, s-au căutat o serie de motive pentru faptul că tricolorii au bifat al patrulea meci la rând fără să înscrie. S-a vorbit intens despre modulul de joc, despre faptul că Stanciu, jucătorul de la care aşteptat foarte multe, a fost invizibil din cauza sistemului, dar şi despre titularizarea lui Keşeru în detrimentul lui Alibec.

Citește și: Simona Halep, după victoria spectaculoasă de la Miami: 'Mă gândeam doar să LUPT'

O nouă discuţie se ridică acum, după ce ProSport a publicat un material în care se vorbeşte despre o acţiune care i-ar fi nemulţumit foarte mult pe Chiricheş&Co. Concret, în pre-ziua meciului, tricolorii au fost daţi joşi din autocar pentru un exerciţiu menit să solidifce relaţiile dintre jucători. Nişte sfori extrem de groase au fost ataşate de autocar, iar fotbaliştii au fost puşi să mute vehiculul cu forţa braţelor.

"Aşa să fiţi şi la meci, să trageţi unul pentru altul”, le-ar fi spus psihologul Silviu Ioniţă jucătorilor, potrivit sursei citate.

În teorie, acest exerciţiu de tip team-building nu are nimic nociv, însă, potrivit sursei citate, jucătorii au resimţit o stare puternică de oboseală musculară după munca depusă. În ce măsură acest lucru s-a simţit la meci nu se ştie exact, cert e că în a doua repriză cu Danemarca, prima reprezentativă nu a mai contat în atac.

Silviu Ioniţă (foto deasupra) a fost cooptat în staff-ul naţionalei înainte de Euro 2016, după ce Pompiliu Popescu şi colaboratorii săi au fost daţi afară. Venirea unui psiholog la lot a reprezentat o o premieră pentru prima reprezentativă. Ioniţă a lucrat anterior pentru divizionara C Viitorul Domneşti, de unde fusese dat afară. S-a ocupat mai întâi de loturile de juniori U17 şi U19 ale României, apoi a fost promovat la prima reprezentativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.