Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fugit în Dubai, un milionar celebru a fost condamnat la pușcărie cu executare

catuse

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a pronunţat joi, 29 octombrie, sentinţa definitivă în dosarul de corupție supranumit ”Continental”, în care sunt judecaţi omul de afaceri  Dorel Tamaş, avocata Doina Scutea și alte patru persoane. Milionarul Dorel Tamaş, urmărit internaţional cu mandat de arestare în lipsă, a rămas cu condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul decan al Baroului Alba, avocata Doina Scutea, a fost achitată.

Citește și: Șoferul îl îngroapă pe Gabriel Oprea: Ce le-a spus procurorilor

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentința Curții de Apel Târgu Mureş, pronunțată în data de 15 mai 2014 respingând ca nefondate apelurile inculpaților.

Practic, procurorii nu au putut dovedi în faţa magistraţilor că Scutea l-ar fi ajutat pe Dorel Tamaş să îi înşele pe cumpărătorii hotelului Continental din Cluj cu suma de 2 milioane de euro, aşa cum au acuzat-o. De altfel, Scutea şi-a petrecut o noapte în arest în acest dosar, fiind reţinută de procurorii DNA în data de 26 mai 2011 şi apoi eliberată prin decizie a instanţei.

Citește și: STENOGRAME HALUCINANTE: Un ministru a fost prins la prostituatele unui angajat de la Primărie

Omul de afaceri Dorel Tamaş a fost condamnat în schimb la 4 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi pentru spălare de bani. În acelaşi timp, judecătorii de la Târgu-Mureş l-au achitat pentru infracţiunile de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare. Şi pe numele lui Tamaş au emis procurorii DNA Alba Iulia mandat de aerstare la 1 aprilie 2011, însă omul de afaceri nu a fost de găsit până acum. Se presupune că încă de atunci el a plecat în Dubai, ţară cu care România nu are acord de extrădare. De altfel, Dorel Tamaş a fost cercetat şi judecat în lipsă.

Citește și: Gheorghe Nichita a fost REȚINUT

În acelaşi dosar a mai fost condamnată şi Anca Gheman, notar public în Alba Iulia. Aceasta a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înşelăciune şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot la 2 ani cu suspendare a fost condamnat şi Radu Soare, acuzat de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în timp ce Angela Soare a primit 2 ani cu suspendare pentru înşelăciune. Crinela Pop a fost condamnată la 1 an cu suspendare pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și: Elena Udrea va fi reținută vineri de DNA

Dosarul “Continental”, instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia, a fost trimis în instanţă în iulie 2011. Acesta a fost transferat de pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş, la solicitarea avocatei Doina Scutea. Pe de o parte, procurorii îl acuză pe Tamaş că în anul 2008, ajutat de avocata Doina Scutea, i-ar fi indus în eroare pe potenţialii cumpătători ai hotelului Continental din Cluj-Napoca, aflat în proprietatea firmei sale S.C. Ardeleana S.A., cărora le-a luat 2 milioane de euro fără să le spună că imobilul face obiectul unor solicitări de retrocedare.

Citește și: Ambasada SUA vorbește despre cazul Elena Udrea

Independent de faptele prezentate mai sus, în cursul anului 2008, Dorel Tamaş, împreună cu inculpaţii Angela-Delia Soare, Radu Soare, Anca Gherman (notar public) şi Crinela Pop-Cătălina, persoane apropiate lui, ar fi pus în practică un mecanism financiar prin care au indus în eroare reprezentanţii BCR Alba, mai spun procurorii. Banca s-a constituit parte civilă şi solicită despăgubiri de peste 27 de milioane de euro. La rândul său, Expert Insolvenţă SPRL Hunedoara, în calitate de administrator judiciar al S.C. Ardeleana S.A. Alba Iulia, a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 2,04 milioane lei reprezentând prejudiciul efectiv produs de către Dorel Tamaş prin însuşirea sumelor de bani din patrimoniul societăţii. În vederea recuperării pagubei create, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor clădiri şi terenuri aparţinând inculpatului Dorel Tamaş şi S.C. Ardeleana S.A., scrie ziarulunirea.ro

Citește și: Procurorul care a închis dosarul de plagiat al lui Victor Ponta, propus șef la PICCJ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.