Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu răsucește cuțitul în rana lui Ponta: atac cu armele lui Iohannis

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, susține că PNL a reușit să dubleze alocațiile copiilor, în ciuda dorinței PSD de a strânge banii pentru alegerile locale din 2016. Gorghiu i-a transmis lui Ponta că a avut ”Ghinion!”.

”Spre deosebire de PSD noi nu considerăm că copiii din România reprezintă o categorie defavorizată.

Aș putea crede și n-aș fi departe de adevăr că Victor Ponta strânge banii de la buget pentru a-i da lui Dan Șova și Liviu Dragnea

Premierul s-a chinuit să strângă banii de la copii pentru a-i direcționa către primari, la alegerile din 2016.

Și vorba cuiva: Ghinion! A fost un moment în care PNL a reușit să spargă pușculița electorală a PSD.”, a spus Gorghiu, la Consiliul Național al PNL.

*******

Tot discursul co-președintelui PNL:

Doamnelor și domnilor,

Stimati colegi,

Dragi liberali,

 

Ne apropiem de finalul unei săptămâni aniversare pentru PNL, săptămâna în care sărbătorim 140 de ani de la înființarea partidului nostru, din fericire chiar în Argeșul meu de suflet! Suntem cel mai vechi partid din România, dar suntem, în același timp, partidul viitorului României, partidul în care multe milioane de români au încredere. Indiferent de evoluțiile istoriei, PNL a fost și a rămas un partid viu, important și, mai ales, util societății.

Zilele acestea, când aniversăm 140 de ani de la nașterea PNL, am reușit să fim din nou utili societății și să fim un sprijin pentru familiile din România.

În pofida ostilității actualei majorități PSD, am reușit să impunem dublarea alocațiilor pentru copii. Nu este act istoric, cu însemnătate peste sute de ani, dar, uneori, știți, micile decizii contribuie la marile schimbări.

Copiii nu sunt o categorie defavorizată și nici nu trebuie priviți  drept o povară economică.  Copii au drepturi legitime, iar familia, în ansamblul său, reprezintă o valoare de dreapta, în care noi credeam la fel ca Partidul Popular European, la care suntem afiliați.

Vă invit, dragi liberali, să pledați, în continuare, pentru familie, pentru tineri și pentru drepturi.

Mulți s-au întrebat de ce PSD nu a făcut nimic pentru copii, de vreme ce, în mod eronat, se crede că orice fonduri alocate de la bugetul de stat poartă emblema social-democrației. Bani aveau! Doar se laudă cu excedentul bugetar de câteva luni. Am putea crede că toata grija și atenția lor s-au epuizat doar pentru îngrijirea și protejarea celor doi copii teribili ai acestui partid: Dragnea și Șova.

Nu ar fi insa un răspuns complet. S-a chinuit atât de mult premierul să economisească bani de la copii pentru a fi livrați primarilor PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor și, ghinion, a fost suficientă o clipă de neatenție pentru PSD si un moment de combativitate pentru PNL, pentru ca PSD să-și piardă pușculița electorală ascunsă în bugetul de stat.

 

Doamnelor și domnilor,

PNL trebuie să se încadreze în afara extremelor, departe de patima  populismului sau a cinismului. Vă propun să avem și pe viitor o linie echilibrată, dar fermă, care să respingă deopotrivă pomenile, cât și indiferența față de semeni.

Implicarea nu este atributul stângii, ci doar al acelor politicieni care, indiferent de culoarea politică, refuză să fie leneși sau nepăsători.

Politica de dreapta nu înseamnă abandonul cetățenilor, ci reglementarea în interesul celor pentru care ne propunem să guvernăm. Vrem instituții puternice și corecte pentru că noi credem că acest lucru îl va ajuta pe cetățean. Vrem stat de drept pentru că doar așa îl putem proteja pe cetățean de abuzuri și inegalități. Vrem ca averea celor cu inițiativă să nu mai fie considerată drept un bun colectiv pentru că știm că ei produc locuri de muncă și aduc bani la buget.

Ceea ce nu vrem, însă, este ca prețurile să fie controlate de către stat și trebuie să avem curajul de a spune acest lucru, chiar dacă nu vom fi populari.

Guvernul PSD a mințit populația inducând iluzia că scăderea TVA înseamnă automat și reducerea prețurilor și a trimis, apoi, comisarii politici să mușineze rafturile magazinelor după prețurile scăpate de sub controlul partidului. Este atât de greșit, acest lucru. Nu de mici ceaușești avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care înțeleg și respectă democrația, economia de piață și statul de drept!

 

Stimați colegi,

Partidul Național Liberal ridică din nou standardele în politica din România. Modificările pe care le operăm, astăzi, în Statutul partidului sunt necesare și fac din Partidul Național Liberal, încă o dată, un vârf de săgeată pentru reforma clasei politice. Nu există un alt partid care să internalizeze atât de profund integritatea. Pentru acest lucru PNL trebuie să fie felicitat și luat ca model.

Votul din noiembrie 2014 a fost un vot de încredere si de validare parțială pentru noua construcție politică rezultată din fuziunea dintre vechiul PNL și fostul PDL, dar și un îndemn spre înnoirea clasei politice.

Știu că nu vom face de multe ori greșeala de a ne raporta dual la noul Partid Național Liberal. Începînd de anul trecut suntem împreună și suntem un singur partid: marele și noul Partid Național Liberal. Cine nu va putea să se adapteze la această nouă realitate va fi în mod natural respins la margine de acest nou organism, care funcționeaza din ce în ce mai bine.

Am spus că în noiembrie 2014 am fost validați electoral ca nouă structură politică. În același timp, ni s-a transmis și un alt mesaj, acela de a ne deschide către noua generație, către societatea civilă. Avem o echipă foarte puternică, dar nimic nu trebuie să ne oprească în a o face și mai competitivă.

Avem obligația, acum că avem finalizat programul de guvernare, să gândim strategia de guvernare a PNL în beneficiul României, pentru că parcursul PSD la guvernare este haotic!

Rolul PNL, așa cum îl văd eu, este de a imprima politicilor publice o viziune despre ceea ce trebuie să fie România în perioada imediat următoare, dar și în următorii 5 ani, 10 ani, 20 de ani. Rezolvarea se află în mediul privat, în încurajarea inițiativei, a antreprenorilor și a oamenilor de afaceri.

În mediul online există o categorie de comentatori denumiți trolleri. Ei nu fac altceva decât să paraziteze negativ și intenționat postările și articolele altora, deformându-le, prin abuz, înțelesul și intenția. Ei bine, mediul de afaceri are nevoie de un singur lucru. Să nu mai fie trollat de către statul român, cu impozite mari, cu supra-taxe care mai de care mai originale, cu multe controale  abuzive și măsuri absurde, cum a fost Ordonanța bacșișului.

 

Doamnelor și domnilor,

Stimagi colegi,

Dragi liberali,

 

 

Avem datoria să ducem o bătălie împotriva unei puteri politice care ignoră sau, cum s-a întâmplat la ultimele alegeri, calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor. Nu trebuie să uităm și să acceptăm acest lucru nici măcar în momentele noastre de sărbătoare. Nu putem cinsti mai bine cei 140 de ani de la nașterea PNL și să aniversăm mai frumos un an de la lansarea proiectului de fuziune decât arătându-ne respectul față de cei care prin încrederea lor, ne mențin în fruntea politicii românești: cetățenii României. În fond, PNL s-a născut și a renăscut de atâtea ori pentru că mereu a avut un proiect pentru țară. Iar astazi PNL are iar un proiect foarte bun de țară! Vă îndemn să fim iarăși puternici prin noi înșine pentru România, să ne recăpătăm spiritul de învingători!

 

La mulți PNL!

 

Vă mulțumesc!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.