Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia răspunde ferm criticilor Comisiei Europene

grecia

Grecia a raspuns ferm la proiectul de raport al Comisiei Europene, care critica dur rolul tarii in criza imigrantilor.

"Ne-am asumat niste angajamente. Am facut progrese in respectarea acestor angajamente. Vom fi pe deplin pregatiti, in ce priveste aceste angajamente, intr-o luna. Ceea ce ramane de vazut este daca Europa isi va respecta angajamentele fata de Grecia si fata de aceasta problema internationala. Criza refugiatilor nu este o criza a Greciei, este o criza europeana si trebuie sa gasim solutii europene la probleme ale Europei" a declarat premierul Alexis Tsipras, potrivit Euronews.

Proiectul de raport al Comisiei Europene conchide ca Atena "si-a neglijat grav" obligatia de a controla frontiera zonei Schengen. Potrivit raportului, imigrantii nu au fost inregistrati, verificati si amprentati adecvat, in luna noiembrie 2015.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, citeaza raportul, potrivit caruia: "Grecia si-a neglijat grav obligatiile ce ii revin conform acordului Schengen", adaugand ca au existat "deficiente serioase in realizarea controlului la frontierele externe, care trebuie depasite si gestionate de autoritatile elene." În plus, "raportul remarca in special faptul ca nu exista nicio identificare si inregistrare efectiva a imigrantilor ilegali sau neobisnuiti (...) Amprentele nu sunt introduse in sistem, iar documentele de calatorie nu sunt controlate sistematic in scopul identificarii sau confruntarii cu baze de date de securitate precum Sistemul Informatic Schengen, Interpol si baze de date nationale."

Grecia va avea la dispozitie trei luni pentru a imbunatati controlul frontierei, iar dupa acest interval statele Schengen vecine vor primi permisiunea de a introduce temporar controale la granite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.