Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a lansat Pachetul „Clasa de mijloc la sate”

ciolos4

Prim-ministrul Dacian Cioloș a lansat luni, 21 martie, pachetul de măsuri pentru „Dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, în cadrul unei vizite în județul Alba.

Alături de premier s-au aflat și viceprim-ministrul Vasile Dîncu și ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Proiectul a fost lansat într-o conferință de presă din comuna Ciugud.

„Ciugud este o comună în care s-au întâmplat multe lucruri cu fonduri europene în ultima perioadă. Mi se pare un exemplu bun referitor la modul în care pot fi folosite integrat diferite măsuri din programul de dezvoltare rurală, pentru a crea un concept de dezvoltare și nu doar pentru a finaliza un proiect, ici și colo. Avem nevoie de integrare la nivel local. Acest lucru nu se poate face din birou, de la București; de aceea, mi se pare potrivit să lansăm ”Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sat” într-un loc unde s-au întâmplat deja multe lucruri pozitive”, a declarat Dacian Cioloș.

Pachetul prezentat de membrii Executivului își propune să vină cu măsuri de dezvoltare economică pentru clasa de mijloc de la sate, prin contractarea de fonduri europene, prin simplificarea legislativă sau prin implementarea măsurilor deja existente în Reforma Politicii Agricole Comune, dar și prin implementarea unor măsuri noi, precum acordarea de vouchere pentru zilieri și meșteșugari independenți sau dezvoltarea învățământului profesional și tehnic agricol.

„Acum 6 ani, când am început să pregătim Reforma Politicii Agricole Comune, m-am gândit la un moment ca acesta. Ceea ce am făcut acolo, la Bruxelles, îmi doream să se vadă peste câţiva ani de zile, în România. Ceea ce noi facem acum se bazează pe Reforma Politicii Agricole Comune şi pe ceea ce a fost gândit de guvernul anterior care a început să pregătească Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru a implementa reforma. Prin acest pachet preluăm măsurile care au fost gândite şi le adaptăm, întărim și implementăm efectiv. De ce clasă de mijloc? Pentru că, avem o agricultură bipolară de câţiva ani. Avem ferme foarte mari în anumite zone, dar, din păcate, în zonele agricole mari avem și „pungile de sărăcie” foarte mari, având la extrema cealaltă, fermele de subzistență. Nu există ţară care să nu se bazeze pe ferma de familie - este exact ceea ce lipsește la noi și ceea ce-și propune acest pachet. De aceea ne-am fixat niște ținte clare și dorim să demarăm câteva proiecte concrete în acest an”, a adăugat prim-ministrul.

Cristian Ghinea, consilier de stat pe afaceri europene, a vorbit pe contul său de Facebook despre lansarea Pachetului „Clasa de mijloc la sate”, scoțând în evidență că actualul Guvern a publicat inclusiv „policy papers”, lucru neobișnuit pentru Executivul din România.

Screenshot_2

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.