Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Rohani critică Arabia Saudită pentru că face apel la Israel să atace Libanul

Red Pepper
Hassan Rohani

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a criticat miercuri Arabia Saudită pentru că a făcut apel la Israel să lanseze un atac militar împotriva Libanului, potrivit Press TV, relatează agenţia Xinhua.

Este ''ruşinos'' că Arabia Saudită a făcut apel la Israel să întreprindă lovituri militare împotriva Libanului, a afirmat Rohani, referindu-se la recentele declaraţii ale lui Hassan Nasrallah, secretarul general al mişcării şiite libaneze Hezbollah. ''Este foarte reprobabil şi ruşinos pentru o ţară musulmană din regiune să se milogească de regimul sionist (Israel) să bombardeze populaţia Libanului'', a declarat Rohani într-o reuniune guvernamentală.

Potrivit lui Rohani, ''este fără precedent în istorie ca o ţară musulmană să ia astfel de măsuri'' şi că ''aceasta arată lipsa de maturitate a persoanelor care au ajuns la putere în astfel de ţări''. Hassan Nasrallah a afirmat pe 10 noiembrie că Arabia Saudită a făcut apel la Israel să întreprindă un atac militar împotriva Libanului în numele luptei împotriva Hezbollahului şi că este gata să cheltuiască miliarde de dolari pentru a realiza acest obiectiv.

Declaraţiile lui Nasrallah survin la câteva zile după ce Saad Hariri şi-a anunţat în capitala saudită, Riad, demisia din funcţia de premier al Libanului. Iran şi Arabia Saudită, doi mari rivali din regiune, au avut un schimb de replici după demisia lui Hariri şi interceptarea de către saudiţi a unei rachete balistice trase asupra unui aeroport din Riad de către rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de către Iran, ambele evenimente survenind pe 4 noiembrie, conform Agerpres.

Arabia Saudită a acuzat Iranul şi Libanul de declararea unui război împotriva regatului, în timp ce Iranul şi Hezbollahul acuză Riadul de ingerinţă în treburile interne ale Libanului forţându-l pe Hariri să demisioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.