Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, apărătorul Antenei 3 - Reacții în online

lazaroiu_e_putin_probabil_verdictul_cazul_iohannis_dat_pana_alegeri[1]

Nici nu a apucat bine președintele Klaus Iohannis să termine pledoaria de apărare a Antenei 3, ascunsă cu iscusință în forma unor declarații care să nu implice numele postului de televiziune, că pe rețelele de socializare au și început să apară comentariile care s-au născut în urma stupefacției. Cel care a fost ales și cu ajutorul rețelelor de socializare, adeptul unei altfel de politică, s-a transformat în apărătorul a ceea ce este văzut de mulți, activi mai ales în mediul online, ca o sursă de manipulare și instrument  al diverselor interese politice.

Declarația lui Iohannis cu privire la acțiunea ANAF în scandalul cu Antena 3, pe care o caracterizează drept „heirupistă”, a dat naștere unor reacții în online fără precedent la adresa președintelui generației Facebook. Dacă până acum, criticile la adresa lui Iohannis vizau situații distincte și erau acordate cu „intenție constructivă”, astăzi oamenii încep să vorbească despre regretul în legătură cu votul acordat în toamna anului 2014.

Mesajele au fost postate inclusiv pe pagina de Facebook a președintelui, mediul lui preferat de comunicare, dar și pe conturile personale ale utilizatorilor. La ultima postare a președintelui au comentat peste 1500 de persoane, majoritatea mesajelor având un ton negativ și critic.

Dacă ar fi să adaptam teoria lui Habermas am putea spune că pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis s-a transformat în spațiu public, locul în care cetățenii vin să spună problemele pe care le au cu privire la mersul societății.

albu ionut

KWIȘi formatorii de opinie din online analizează prestația lui Iohannis în termeni duri, încercând să găsească și posibilie explicații, precum jurnalista Emilia Șercan:

emilia sercan

Bogdan Oprea, fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, în ultimii trei ani de mandat ai acestuia, postează pe contul personal de Facebook o analiză mai amănunțită asupra activității președintelui Iohannis.

bogdan opreaBogdan Oprea continuă prin a-l caracteriza pe Iohannis drept un „președinte-călător și șovăitor” și explică ce a demonstrat luarea de poziție pe care a avut-o președintele în cazul ANAF-Antena 3.

bogdan opreaReacțiile au continuat să curgă și probabil nu se vor opri aici, dar esențialul a fost spus, președintele a dezamăgit în locul în care nu avea adversar: în online.

cristi pantaziKWI2

KWI3Screenshot_17KWI4KWI5

10568044_10153351597401319_1711695774_n

Screenshot_24

2e5b8dee-b05f-4c8e-a687-b9c39860b0280f8cb918-36f3-477c-9230-72be860ecbd4

ac12cb87-e9bf-4dc1-bd1e-29a911f23cf3

Până acum am avut ocazia să-l vedem în online pe Klaus Iohannis pe un trend continuu ascendent. De azi înainte, președintele va trebui să se gândească nu cum să-și mențină imaginea pozitivă, ci cum să și-o recupereze. Iar unui personaj pe care nu-l caracterizează „ruperile de ritm” îi va fi dificil să recupereze ce a pierdut astăzi, miercuri, 17 februarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.