Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laureat NOBEL: 'Cancerul este cauzat de un virus care se găsește într-un aliment consumat zilnic'

cancer

Harald zur Hausen este un medic german, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 2008, pentru descoperirea faptului ca virusurile papilomului uman cauzeaza cancer cervical.

Dr. Zur Hausen a primit o jumatate din premiu, restul fiind acordat lui Françoise Barré-Sinoussi si Luc Montagnier.

HPV. Meritul lui Harald zur Hausen a constat in descoperirea legaturii dintre virusul HPV (virusul papilomului uman) si cancerul de cervical. In urma cu 32 de ani, el a publicat o ampla lucrare in care a aratat ca anumite tipuri ale virusului papilomului joaca un rol important in cancerul cervical.

Citeste si: Fostul șef al CNSAS, la ieșire de la DNA: Totul s-a făcut legal / UPDATE

Pe baza studiilor efectuate de germanul Hausen, oamenii de stiinta au reusit, in urma cu doi ani, sa scoata pe piata un vaccin. Potrivit postului de radio Romania Cultural, infectia cu HPV reprezinta cel mai comun agent de transmitere sexuala, afectand pana la 80% din populatia lumii. Studiile arata ca, la nivel global, aproximativ cinci la suta din cancere sunt cauzate de infectia persistenta cu virusul HPV. El a declarat ca virusul intalnit in randul vacilor poate duce la aparitia cancerului de colon.

Dupa aceasta declaratie a germanului, multi oameni de stiinti au avertizat cu privire la consumul de carne rosie deoarece poate fi provocatoare de cancer de colon. Doctorul Horald a sustinut ca si laptele de vaca poate fi periculos. Experimentul s-a realizat prin prepararea pe gratar deoarece in aceasta forma apar carcinogenii. Dar pshihologul a mentionat ca problema se pune si la carnea de peste sau de pui pe gratar. Tot el a declarat si faptul ca in Mongolia carnea rosie nu este consumata astfel ca cancerul de colon este extrem de rar.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Omul de stiinta a spus ca in Asia cancerul de colon nu este intalnit deoarece lumea nu consuma nici lapte de vaca sau alte produse lactate. Un risc crescut pentru cancerul colorectal a fost raportata in mod constant pentru consumul pentru un timp indelungat de carne rosie fiarta si prelucrata. Acest lucru a fost frecvent atribuita agentilor cancerigeni chimici care apar in timpul procesului de preparare a carnii. Consumul de peste sau de carne de pasare, aparent nu creste riscul, desi au concentratiile similare sau mai mari de substante cancerigene. Psihologul Hauren a publicat in International Journal of Cancer un raport care a demonstrat depistarea unui virus carcinogen necunoscut in laptele de vaca.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

“Eu cred ca animalele domestice poate fi o cauza directa a cancerului de colon la om. Avem date experimentale care sustin aceasta ipoteza. Cu toate acestea, acest lucru ramane sa fie confirmat “, a spus Hausen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.